cena-karola-velkeho
Minuloroční víťazi Ceny Karoľa Veľkého. PHOTO: © European Union- EP.

Európsky parlament otvára už desiaty ročník Ceny Karola Veľkého pre mládež

Európky parlament je presvedčený, že mladí ľudia dokážu vďaka svojím nápadom, nadšeniu a tvrdej práci priniesť skutočné zmeny. A tých najšikovnejších chce podporovať. Preto už po desiaty rok spoločne s nadáciou Ceny Karola Veľkého v Aachene organizuje súťaž o Cenu Karola Veľkého pre mládež. Ak máte 16-30 rokov a pracujete na projekte s európskym rozmerom, tak neváhajte a prihláste sa. Na tri víťazné projekty čaká okrem uznania a medializácie aj finančná odmena, aby mohli svoje úsilie rozvíjať aj naďalej.

Odmena pre mladých a šikovných Európanov

Súťaž o Cenu Karola Veľkého pre mládež organizuje už po desiaty rok Európsky parlament spoločne s Medzinárodnou nadáciou Ceny Karola Veľkého v Aachene. Svoje projekty do nej môžu prihlásiť mladí ľudia vo veku od 16 do 30 rokov. Víťazmi sa stanú tie iniciatívy, ktoré poskytujú inšpiráciu pre mladých ľudí z celej Európy a predstavujú praktický príklad spolužitia Európanov.

Tri víťazné projekty vyberie centrálna porota z národných víťazov, o ktorých rozhodnú národné poroty. Finančná odmena je teraz o niečo vyššia. Ak sa dostanete medzi troch najlepších, čaká vás 7500, 5000 alebo 2500 eur. Okrem toho vás na jeseň pozvú na návštevu Parlamentu v Bruseli alebo Štrasburgu. Zástupcovia 28 národných víťazných projektov budú v máji pozvaní na výlet do Aachenu, kde sa zúčastnia slávnostného odovzdávania cien.

Viac..  Martin Hojsík: Potrebujeme zabezpečiť, aby v celej EÚ mali občania prístup k slobodným médiám

Pravidlá súťaže

Do súťaže môžete prihlásiť projekt, ktorý spĺňa nasledovné pravidlá:

podporuje európskemedzinárodné porozumenie,

posilňuje rozvoj spoločného povedomia o európskej identite a integrácii a

slúži ako vzor pre mladých ľudí žijúcich v Európe a ponúka praktické príklady spolunažívania Európanov ako jednotného spoločenstva.

Podrobnejšie informácie o pravidlách súťaže a o tom, ako sa prihlásiť nájdete na jej web stránke. Ak máte akékoľvek otázky píšte na ECYP2017@ep.europa.eu.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices