stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO :https://www.facebook.com/ivanstefanec.eu.

Ivan Štefanec: Pri vývoji autonómnych automobilov musíme viac spolupracovať s Čínou

Poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (KDH, EĽS) sa cez víkend zúčastnil, ako jediný zástupca európskych inštitúcií, na 14. Medzinárodnom automobilovom fóre na China Europe International Business School v Šanghaji, kde prednášal na tému „Právny rámec automatizovaného riadenia automobilov“.

 „Je to rýchlo sa rozvíjajúca oblasť, v ktorej právnom rámci a štandardizácii potrebujeme nevyhnutne spolupracovať tak s Čínou, ako aj s USA. Je dôležité vytvoriť spoločný právny rámec s jasnými pravidlami pre zdravú súťaž, stimuláciu rozvoja a ochranu spotrebiteľa. Táto téma je predovšetkým o dátach – o ich riadení, prenosových právach a aj o zachovaní ochrany súkromia.“ zdôraznil europoslanec. Čína, ktorá sa stala automobilovou veľmocou a vyrába viac ako štvrtinu celosvetovej automobilovej produkcie, investuje do výskumu automatizovaného riadenia viac ako EÚ a aj viac ako USA.

„Digitalizácia automobilového priemyslu je realitou a pre zachovanie slovenskej pozície svetového lídra výroby osobných automobilov na hlavu obyvateľa je kľúčové zachytenie tohto trendu.“ Hovorí Ivan Štefanec.

Viac..  Ivan Štefanec: Spoločná obrana musí byť prioritou

„Aj pri riešení tejto oblasti vidíme, aké je pre nás kľúčové vytvorenie spoločného európskeho digitálneho trhu a odstránenie bariér prenosu údajov medzi členskými krajinami EÚ. V porovnaní s USA a Čínou sme v tejto oblasti pozadu, pričom vieme, že práve úroveň digitalizácie bude výrazne ovplyvňovať našu konkurencieschopnosť. Verím, že slovenské predsedníctvo v Rade EÚ nás posunie v digitálnej oblasti k reálnym riešeniam.“ zakončil náš zástupca v Európskom parlamente, ktorý v súčasnosti pracuje aj na novej legislatíve uvádzania vozidiel na trh.

O Ivan Štefanec

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices