lajcak
Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. PHOTO: © European Union- EP.

Lajčák: Slováci sú šikovní a vynachádzaví ľudia, ktorí ponúkajú svetu dobré nápady

Na základe nominácie ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR M. Lajčáka sa zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Sygic Michal Štencl zaradil medzi úspešných kandidátov paneurópskeho programu „European Young Leaders Programme 2017“.

Program organizuje v Bruseli sídliaci nezávislý think-tank Friends of Europe pod záštitou predsedu Európskej komisie Jeana Clauda Junckera a Správnej rady think-tanku. Jej členmi sú významní európski politici, ministri a bývalí vysokí funkcionári EÚ. Program pre mladých lídrov je jedinečnou iniciatívou, ktorej cieľom je rozvíjať európsky konštruktívny dialóg s cieľom vzájomne zdieľať skúsenosti a prispieť k budúcemu formovaniu európskeho kontinentu. Združuje 40 mladých talentovaných profesionálov z Európy vo veku do 40 rokov, ktorí sú úspešnými profesionálmi v rôznych sektoroch, napr. politiky, biznisu, médií, kultúry a akademickej sféry.

Michal Štencl založil spoločnosť Sygic, keď mal 25 rokov a jeho nápad zožal celosvetový úspech. Podarilo sa mu vytvoriť navigáciu, ktorou sa dnes orientuje na cestách takmer 150 miliónov ľudí. V liste adresovanom úspešnému mladému podnikateľovi Miroslav Lajčák zdôraznil, že jeho úspech v európskej konkurencii potvrdzuje, že Slováci sú šikovní a vynachádzaví ľudia, ktorí ponúkajú svetu dobré nápady. „V kreativite a tvorivosti našich ľudí  tkvie náš potenciál. Slovensko považujeme za krajinu inovácií, schopnú adaptácie a so zaujímavými a šikovnými ľuďmi, ktorí vedia zabojovať a nezľaknú sa výziev“. Slovensko je krajinou dobrých nápadov a aj úspešné projekty Michala Štencla sú toho dôkazom, uvádza v liste minister Lajčák.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Komplexnú značku našej krajiny, vyjadrenú sloganom Dobrý nápad Slovensko / Good Idea Slovakia verejne predstavil minister Lajčák v apríli tohto roka. Ide o informačnú a obrazovú skratku, ktorá jednoduchým a zapamätateľným spôsobom predstavuje charakteristiky Slovenska: RÔZNORODOSŤ, VYNACHÁDZAVOSŤ, VITALITU a AUTENTICKOSŤ. Úspechy našich krajanov vo svete potvrdzujú platnosť týchto atribútov a prispievajú k prezentácii Slovenska ako krajiny, v ktorej vznikajú dobré nápady.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices