Štátny tajomník Ivan Korčok. PHOTO: © European Union- EP.

I. Korčok: Občania od nás očakávajú hmatateľné výsledky

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a splnomocnenec vlády SR pre slovenské predsedníctvo v Rade EÚ, Ivan Korčok prijal poslancov Výboru pre ústavné záležitosti (AFCO) Európskeho parlamentu. Hlavným cieľom návštevy europoslancov bolo získať pohľad hlavných aktérov slovenského politického života na ďalší vývoj európskej integrácie v kontexte aktuálnych kríz, ktorým EÚ čelí, vrátane dôsledkov britského referenda.

„Teší ma, že pokračujeme v konštruktívnej spolupráci medzi Výborom pre ústavné záležitosti EP a slovenským predsedníctvom,“ skonštatoval štátny tajomník rezortu diplomacie I. Korčok, ktorý sa s predstaviteľmi tohto výboru stretol už druhýkrát. Počas stretnutia sa diskutovalo aj o témach  európskeho volebného zákona alebo o medzi inštitucionálnej spolupráci v rámci EÚ.

„Osobne som presvedčený, že ďalšie prehlbovanie európskej integrácie môže pokračovať iba po tom, čo budeme schopní vyriešiť aktuálne problémy, ktorým čelíme,“ povedal splnomocnenec vlády SR I. Korčok a zároveň upozornil europoslancov, že občania od nás očakávajú hmatateľné výsledky, preto by sme nemali celú svoju energiu venovať len technickým otázkam zväčšovania, alebo zmenšovania kompetencií európskych inštitúcií.

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Výbor pre ústavné záležitosti Európskeho parlamentu hrá dôležitú úlohu pri usmerňovaní myšlienok o ďalšom prehlbovaní európskej integrácie. Okrem diskusie so štátnym tajomníkom I. Korčokom sa europoslanci stretli aj s poslancami Výboru pre európske záležitosti NR SR, predstaviteľmi slovenského súdnictva a mimovládnej sféry.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices