Zaujímaš sa o oblasť ekonómie, financií či štatistiky? Toto je ponuka pre teba!

CEPS – Centre for European Policy Studies bola bola založená v Bruseli v roku 1983 a predstavuje popredný think tank, ktorý sa zaoberá záležitosťami EÚ. Dôraz kladie najmä na výskum a spolupracuje s inštitúciami po celom svete. V súčasnosti hľadajú odborného asistenta, ktorý sa vyzná v oblasti ekonómie, štatistiky, financií a má aspoň jeden rok praxe.

Medzi jeho hlavnú náplň práce bude patriť:

  1. Zber a spracovanie dát – úspešný uchádzač bude zodpovedný za zber a spracovanie ekonomických a finančných údajov, a to prostredníctvom výskumu, prieskumov či rozhovorov. Dôležité je, aby ich vedel štatisticky interpretovať. Rovnako pri tejto činnosti bude využívať svoje technické zručnosti a pracovať s databázami. Preto je dôležité, aby mal vhodný kandidát skúsenosti so zhromažďovaním digitálnych dát, prácou so štatistickými pojmami a výbornú znalosť angličtiny a aspoň ešte jedného európskeho jazyka.
  2. Výskum – vybraný asistent bude vykonávať finančné, ekonomické, štatistické a ekonometrické analýzy zhromaždených údajov a návrh všeobecnej správy. Bude používať zozbierané údaje a vytvárať prehľadné grafy a tabuľky. Okrem toho bude rozvíjať štatistické alebo ekonometrické modely. Je dôležité, aby praktikant disponoval silnými formulačnými schopnosťami v angličtine a odbornými znalosťami v oblasti finančných a ekonomických analýz.

Prax bude trvať 1 rok. Svoj životopis a motivačný list (v angličtine) posielajte na emailovú adresu maarja.kuusik@ceps.eu. Uzávierka prihlášok je 09.11.2016.

Viac informácii získate TU.
Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracovali Miroslav Hajnoš a Michaela Barnová.

O mib

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices