nákladné vozidlo
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Požičať si nákladný automobil je niekedy lepšie, ako ho vlastniť

Nemusíte mať vždy svoje vlastné nákladné vozidlo na to, aby ste prepravili to, čo potrebujete. Keď si ho prenajmete, máte to bez starostí.

Na prepravu veľkého množstva tovaru alebo iných predmetov veľkých rozmerov firmy často potrebujú nákladné automobily. Ak sa aj vy pohybujete v tejto sfére, potom tomu veľmi dobre rozumiete. Môže sa však stať, že automobily, ktoré máte k dispozícii, vám nestačia. Rovnako v prípade mimoriadnych situácií, kedy potrebujete nákladné vozidlo iba na určitú dobu, vám postačí jeho zapožičanie. Ak si potrebujete požičať nákladné auto, riešenie je jednoduché. Stačí nájsť zodpovednú firmu, ktorá sa na to špecializuje.

Pokiaľ sa vám vyskytol nejaký problém s vaším nákladným vozidlom alebo kvôli veľkej zákazke potrebujete jednorazovo väčší počet vozidiel, požičovňa nákladných áut vám vie pohodlne zabezpečiť službu krátkodobého prenájmu vozidiel. Takto si môžete hoci aj na kratšiu dobu, presne ako to vám vyhovuje, zapožičať nákladný automobil, ktorý vám poslúži presne vtedy, keď ho potrebujete. Je to ekonomickejšie, ako si kupovať nákladné auto, ak viete, že ho potrebujete iba príležitostne. Zároveň vám pritom odpadajú rôzne starosti, ktoré by ste s ním inak mali. Takto si iba prenajmete hotové vozidlo, o ktoré sa za vás stará požičovňa.

Odmietnuť väčšiu zákazku iba kvôli tomu, že nemáte nákladné auto, to by nebolo práve ideálne riešenie. Rovnako ako v dnešnom silno konkurečnom prostredí je potrebné pracovať čo najefektívnejšie a pri väčšej zákazke sa vám rozhodne väčší počet nákladných áut zíde. Môžu však nastať aj iné mimoriadne situácie, v ktorých budete jednorazovo potrebovať nákladné vozidlo. Ak sťahujete firmu, nábytok, tlačiarne a ostatnú techniku, to všetko najlepšie preveziete nákladným autom. Aj na takéto výnimočné prípady je užitočné obrátiť sa na požičovňu, ktorá vám dokáže poskytnúť práve taký typ vozidla, aký bude pre vás vo vašej situácii najlepší.

Okrem zapožičania nákladných vozidiel a úžitkových vozidiel všetkých druhov nie je problém nájsť  firmu, ktorá funguje aj ako požičovňa návesov. Ak si potrebujete na nejakú dobu požičať nákladnú techniku ako sú návesy a prívesy, najjednoduchšie je opäť sa obrátiť na požičovňu, ako ich zháňať cez známych alebo iné firmy, ktoré ich väčšinou majú naplno vyťažené a potrebujú ich.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Keď si požičiate nákladný automobil, má to pre vás hneď niekoľko výhod. Vďaka tomu nemáte žiadne starosti so správou vozového parku, a pritom si môžete vybrať z veľkého množstva vozidiel presne také, aké hľadáte, a keď ďalší raz budete potrebovať iné, stačí si vybrať iný druh. Ak by ste si vozidlo kupovali, takúto možnosť by ste určite nemali. Obrovskou výhodou je aj to, že nenesiete žiadne finančné riziká, ktoré sa s vlastníctvom vozidla prirodzene spájajú, keďže sa kedykoľvek môžu vyskytnúť neočakávané potreby servisu, ktorý neraz môže byť dosť nákladný. Požičovňa má zároveň vlastných skúsených technikov, ktorí sa o automobily starajú, a tak netreba mať obavy o ich stav a kvalitu. Keď si však predstavíte, že toto všetko by ste pri automobile mali riešiť sami, pravdepodobne uznáte, že je pohodlnejšie, keď to za vás urobí niekto iný.

Vlastníci nákladných vozidiel by vám potvrdili, že občas sa stávajú aj také nechcené situácie, ktoré dokážu doslova ohroziť zákazku, ak kvôli komplikáciám s vozidlom nemôžu v stanovenom termíne dodržať dohodnuté záväzky. Porucha automobilu nie je nič nevídané a nečakané závady môžu majiteľa prekvapiť kedykoľvek. Ak však využijete nákladné vozidlá z požičovne, v cene máte zároveň zahrnuté automaticky aj zapožičanie náhradného vozidla v prípade, že je potrebný dlhodobejší servis. Ak by nastala porucha, požičovňa je vám kedykoľvek k dispozícii s pomocou.

V neposlednom rade vás takto obídu poplatky spojené s prevádzkou vozidla alebo výmena pneumatík. Nemusíte sa ani zaťažovať úvermi a vaša spoločnosť má u banky lepšiu bonitu.

(PR)

O dac

Odporúčame pozrieť

nakladiak

EK víta dohodu o cieľoch EÚ na zníženie emisií CO2 z nových nákladných vozidiel a autobusov

Európska komisia víta dohodu medzi Európskym parlamentom a Radou o predbežnej politickej dohode, ktorou sa …

Consent choices