materska-skola
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Materské školy: Ešte stále je čas na podanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok

Do vyhlásených výziev zameraných na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl sa doposiaľ zapojili desiatky miest a obcí. Po dvoch uzávierkach je pre tento typ projektových žiadostí k dispozícii ešte 32,74 miliónov eur. Zástupcovia 1044 obcí zo siedmich slovenských krajov majú do 2. decembra 2016 ešte dostatok času, aby poslali svoje žiadosti o nenávratný finančný prostriedok.

Výzvy na materské školy zastrešuje Operačný program Ľudské zdroje (OP ĽZ) v pôsobnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky (MV SR). V súčasnosti prebieha hodnotenie žiadostí z druhého hodnotiaceho kola. Za predpokladu schválenia všetkých žiadostí bude ďalším záujemcom o pomoc z prostriedkov Európskej únie k dispozícii minimálne 32,74 milióna eur. V prípade neschválenia niektorých žiadostí sa táto suma môže ešte navýšiť. Celková alokácia pre výzvy je 50 miliónov eur zo zdrojov Európskej únie.

Žiadosti o finančnú podporu môže posielať 1044 obcí a miest vybraných na základe indexu podrozvinutosti z údajov Atlasu rómskych komunít. MV SR vyhlásilo výzvy na materské školy v januári 2016. Výzva s koncovým písmenom „A“ je určená pre 150 obcí a výzva s koncovým písmenom „B“ pre 894. V oboch výzvach je dostupná Príloha č. 7 s presným zoznamom oprávnených žiadateľov. Všetky informácie k výzvam vrátane najčastejších otázok sú k dispozícii na hlavnej webovej stránke tejto časti operačného programu www.minv.sk/?OPLZ.

Viac..  O. Rehn: K zníženiu úrokových sadzieb ECB by mohlo dôjsť v lete

Časť OP ĽZ v gescii MV SR je spolufinancovaná z Európskych štrukturálnych a investičných fondov a štátneho rozpočtu SR vo výške 450 miliónov eur. V súčasnosti je vyhlásená výzva zameraná na komunitné centrá, ktorej uzávierka druhého hodnotiaceho kola je stanovená na 24. februára 2017.

zaznam-na-celu-obrazovku-10-11-2016-142949-bmp

zaznam-na-celu-obrazovku-10-11-2016-143121-bmp

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices