SULIK, Richard
Richard Sulík, europoslanec a predseda strany SaS. PHOTO: © European Union- EP.

Richard Sulík: Zdrojom vzostupu extrémizmu je Robert Fico

Výrok predsedu vlády Roberta Fica, že pravicový extrémizmus je na vzostupe, lebo mu novinári robia reklamu, je urážkou všetkých ľudí na Slovensku, ktorí  používajú svoj vlastný rozum. Povedal to dnes predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

„Je to zároveň hanebný pokus Roberta Fica zbaviť sa zodpovednosti za závažné zlyhania štátu v odhaľovaní a trestaní aktérov korupčných afér a v presadzovaní rovnosti pred zákonom, ktorá by mala platiť pre každého občana bez výnimky,“ uviedol Sulík.

Vrcholom extrémizmu  a pohŕdaním dobrými mravmi zo strany predsedu vlády Fica je podľa Sulíka jeho pobyt v luxusnom byte človeka podozrivého zo závažných daňových podvodov, ktorý si užíva neodôvodnenú trestnoprávnu imunitu.

„Zlyhania vládnych politikov v kombinácii s nespravodlivými majetkovými rozdielmi, ktoré vznikajú ako dôsledok oligarchizácie spoločnosti, sú zdrojom obrovskej frustrácie občanov a vodou na mlyn rôznych extrémov,“ povedal Sulík.

Pôdou pre nespokojnosť a extrémizmus sú podľa SaS aj aktuálne zistenia Transparency, podľa ktorých každá ôsma slovenská domácnosť, ktorá počas minulého roka prišla do kontaktu s vybranými verejnými inštitúciami, zaplatila úplatok.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

„Zvaľovaním viny na novinárov, ktorí si plnia svoje informačné povinnosti, premiér Fico poskytuje slovenskej verejnosti ďalší dôkaz o strate súdnosti, čo len urýchľuje jeho politický pád,“ uzavrel predseda liberálov.

Text je publikovaný v originálnom znení tlačového oddelenia SaS, bez redakčnej úpravy.

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices