Angela MERKEL
Nemecká kancelárka Angela Merkel. PHOTO: © European Union- EP.

Angela Merkel chce byť opäť kancelárkou

BERLÍN / Nemecká kancelárka Angela Merkelová potvrdila, že sa bude uchádzať aj o štvrté funkčné obdobie v úrade. Infomovala o tom agentúra DPA.

Infomáciu o ďalšej kandidatúre tejto političky unikli už skôr z prostredia straníckych zdrojov Kresťanskodemokratickej únie Nemecka, na čele ktorej Merkel stojí.

Odlišná volebná kampaň

„Chcem ďalej slúžiť Nemecku… v týchto ťažkých a neistých časoch,“ uviedla nemecká líderka na tlačovej konferencii v Berlíne. „Som pripravená viesť volebnú kampaň, ktorá bude odlišná od ktorejkoľvek predtým,“ dodala.

„O tomto rozhodnutí som premýšľala donekonečna… som však znovu pripravená kandidovať do úradu,“ povedala po rokovaniach s najvyššími predstaviteľmi svojej strany v centrále CDU.

Šéf konzervatívnych spojencov nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Bavorsku, Horst Seehofer zo sesterskej Kresťanskosociálnej únie, privítal jej ohlásené rozhodnutie.

Je dobré, že máme jasno

„Chceme teraz získať dôveru obyvateľstva na ďalšie štyri roky, a preto je dobré, že máme jasno,“ vyhlásil Seehofer cestou na stretnutie CSU v Mníchove, metropole spolkovej republiky Bavorsko.

Viac..  Vláda na post eurokomisára za SR podporuje Šefčoviča

CSU a Kresťanskodemokratická únia Nemecka, na čele ktorej 62-ročná Merkel stojí, tvoria v nemeckom parlamente blok. Majú však spor pre Merkelovej migračnú politiku otvorených dverí.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices