elzbieta-bienkowska
Eurokomisárka pre podnikanie a malé a stredné podniky Elzbieta Bieńkowska. PHOTO: © European Union.

V Bratislave sa koná jedno z najdôležitejších európskych podujatí o malých a stredných podnikoch

V bratislavskej Incheba Expo Aréne sa v stredu 23. novembra začal piaty ročník významnej konferencie SME Assembly 2016, ktorá potrvá do piatka 25. novembra 2016. Podujatia sa zúčastní aj európska komisárka pre vnútorný trh, priemysel, podnikanie a malé a stredné podniky Elzbieta Bieńkowska.

Ide o jedno z najdôležitejších európskych podujatí o politikách týkajúcich sa malých a stredných podnikateľských subjektov, ktoré raz ročne organizuje Európska komisia v spolupráci s predsedajúcou krajinou Rady EÚ. Program konferencie sa sústredí aj na inovácie v biznise a podporu pre začínajúce a rozvíjajúce sa podniky (tzv. start-upy a scale-upy). Zúčastnia sa jej podnikatelia, vedci, médiá ako aj politickí predstavitelia EÚ a členských krajín. Podujatie vytvorí priestor na diskusiu o možnostiach rozvoja politík pre malé a stredné podniky a o rozširovaní inovatívnych spôsobov spolupráce s cieľom podporiť podnikanie v členských krajinách EÚ.

Viac..  Slovensko je v Indexe prosperity na 24. mieste v EÚ

Počas konferencie budú tiež vyhlásení víťazi Európskej ceny za podporu podnikania, ktorej cieľom je vyhľadávanie a oceňovanie úspešných iniciatív zameraných na podporu podnikov a podnikania v Európe. Táto iniciatíva umožňuje predstaviť príklady najlepších zásad a postupov v podnikaní, zvýšiť povedomie spoločnosti o pridanej hodnote podnikania, ako aj povzbudiť a inšpirovať potenciálnych podnikateľov.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices