sefcovic
Eurokomisár Maroš Šefčovič. PHOTO: © European Union- EP.

Maroš Šefčovič: Dosiahnutie Energetickej únie je možné iba cez zlepšenie našich energetických systémov

Medzinárodná konferencia SET Plan 2016 – Stredoeurópska energetická konferencia X (SET Plan 2016 – CEEC X) otvára svoje dvere v stredu, 30. novembra 2016 v Bratislave. Táto prestížna konferencia je poslednou veľkou udalosťou Slovenského predsedníctva v Rade EÚ organizovanou v Bratislave.

Vytvorí medzinárodnú platformu pre otvorenú diskusiu o najdôležitejších otázkach týkajúcich sa súčasných politík EÚ v oblastiach energetiky,výskumu a inovácií.

Konferencia sa skladá z ôsmych hlavných panelov, týkajúcich sa priorít Energetickej únie a SET plánu a šiestich paralelných večerných panelov. Preskúma proces vytvárania európskej Energetickej únie, s dôrazom navýskumnú a inovačnú stratégiu, ktorá je kľúčom na prelomovú transformáciu energetického sektora EÚ. Hlavnými cieľmi konferencie sú zlepšenie viditeľnosti Energetickej únie, identifikácia priorít energetickej politiky a plánovanie budúcich akcií.

Medzi potvrdených rečníkov patria výnimočné osobnost, ako je Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu; Carlos Moedas, eurokomisár pre výskum a inovácie; profesor Peter Plavčan, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR; Peter Žiga, minister hospodárstva SR; či Fatih Birol, výskumný riaditeľ Európskej energetickej agentúry, a mnohí ďalší.

„Máme dobré nastavenie. Komisár pre Energetickú úniu Šefčovič je zo Slovenska a spolupráca medzi nami a jeho tímom je naozaj dobrá. Prajem si, aby konferencia pomohla s riešením problémov spojených s vytváraním Energetickej únie“ vysvetľuje Alexander Duleba, riaditeľ Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA).

Viac..  Bilčík k debate o Slovensku v EP: Dnes potrebujeme ešte viac brániť slobodné médiá a právny štát

„Dosiahnutie Energetickej únie je možné iba cez zlepšenie našich energetických systémov, aby boli viac „smart“. To sa týka nášho priemyslu, našich domácností, našej dopravy, našich praovísk a miest v ktorých žijeme. Nové SMART technológie a inovácie, ako očakáva integrovaný SET plán, budú hlavným zameraním Stratégie Energetickej únie pre výskum, inovácie a konkurencieschopnosť“ oznámil Maroš Šefčovič.

Na konferencií je zaregistrovaných viac ako 500 účastníkov.  Súčasťou bude aj niekoľko sprievodných podujatí – matchmaking, tematické workshopy, poster session a spoločenské udalosti. Výstupom konferencie budú návrhy a odporúčania, ktoré môžu byť využité ako nástroj implementácie politík SET plánu a Energetickej únie.

O dac

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Vláda na post eurokomisára za SR podporuje Šefčoviča

Slovenská vláda na post eurokomisára v budúcom zložení Európskej komisie na roky 2024 – 2029 …

Consent choices