PHOTO © Eurojust

Psychoaktívne látky sú medzerou v zákonoch, Eurojust to chce riešiť s protidrogovou agentúrou

Nové psychoaktívne látky zaplavili európsky trh. Problémom je, že nie sú zákonne opatrené. Túto situáciu chce riešiť najnovšia publikácia Eurojustu a Európskej agentúry pre drogy.

V oblasti európskeho práva spôsobujú tieto látky nemalé problémy. Čoraz viac ohrozujú zdravie mladých ľudí a keďže zákonne nie sú presne vymedzené, stíhanie ich dílerov je často problematické. Súčasnou publikáciou pod názvom Nové psychoaktívne látky v Európe chce Eurojust spolu s agentúrou pre drogové závislosti EMCDDA hľadať riešenia v oblasti legislatívy a trestného stíhania.

Publikácia rozoberá rôzne kontrolné mechanizmy a ich konečné dôsledky. Zároveň rieši aktuálny prístup členských štátov k problému, obsahuje prípadové štúdie a celistvý pohľad na zákonné vysporiadanie sa s psychoaktívnymi látkami.

Spolupráca inštitúcií kombinuje skúsenosti Eurojustu v nadnárodnom trestnom stíhaní s monitoringom EMCDDA v oblasti drogových závislostí.

Viac..  Vladimír Bilčík: Prechovávam úctu k právu na život, a rovnako k právu žien na slobodné rozhodnutie o svojom tele

O jen

Odporúčame pozrieť

Eurojust: V piatich štátoch podnikli zásah voči pašovaniu tovarov do Ruska

Úrady v Holandsku, Litve, Lotyšsku, Nemecku a Kanade podnikli v januári koordinované zásahy zamerané voči …

Consent choices