unicef
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Európska komisia a UNICEF sa snažia zabezpečiť vzdelávanie deťom vo veľmi náročných podmienkach

Až 462 miliónov detí na celom svete žije v oblastiach, ktoré zasiahli prírodné katastrofy, alebo kde zúria vojny. 75 miliónov z nich sa kvôli tomu nemôže zúčastňovať riadnej školskej dochádzky. Európska komisia a UNICEF sa preto rozhodli spojiť svoje sily a týmto deťom sa snažia poskytovať vyučovanie v rámci spoločného projektu #EmergencyLessons. V utorok 6. decembra zavítali niektorí jeho učitelia a dobrovoľníci spoločne s deťmi do Európskeho parlamentu. 

Počas prírodných katastrof, epidémií alebo konfliktov je školské vyučovanie častokrát prerušené. No podľa UNICEF-u je však práve škola tým, čo deťom dáva pocit, že všetko je v poriadku. Počas výnimočných stavov je vyučovanie preto rovnako dôležité ako jedlo alebo lieky.

#EmergecyLessons

Emergency Lessons je spoločným projektom Európskej komisie a UNICEF-u. Utorkového podujatia, ktoré zorganizoval rozvojový výbor pod vedením svojej predsednícčky Lindy McAvan, sa zúčastnil aj komisár pre humanitárnu pomoc Christos Stylianides a zástupca výkonného riaditeľa UNICEF-u Justin Forsyth.

Viac..  Ivan Štefanec: Smrť Slováka si žiada spravodlivé vyriešenie prípadu

„Navštívila som utečenecký tábor v Turecku a videla som, ako UNICEF vďaka podpore EÚ zabezpečuje vzdelávanie vo veľmi náročných podmienkach,“ povedala počas podujatia šéfka rozvojového výboru Linda McAvan (S&D, UK).

Mladí predstavitelia projektu prekvapili publikom hrou o rodovej rovnosti a postihnutých ľuďoch.

O dac

Odporúčame pozrieť

Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na gréckom ostrove Rhodos v pondelok otvorili nový terminál na špeciálny vízový program pre tureckých …

Consent choices