mikolasik
Europoslanec Miroslav Mikolášik. PHOTO: Archív MM.

Miroslav Mikolášik: Vďaka tejto novinke si študenti po škole finančne prilepšia

Pokiaľ si neviete nájsť prácu, alebo by ste chceli získať nové pracovné skúsenosti, Európska komisia spustila novinku, ktorá má pomôcť mladým ľuďom. V rámci programu Európskeho zboru solidarity vám preplatia náklady na cestovanie a ubytovanie, a ešte dostanete aj výplatu. Stačí sa jednoducho nahlásiť do systému, vybrať si čo viete a chcete skúsiť a počkať si na ponuku.
Novinka v boji proti nezamestnanosti je určená hlavne pre mladých ľudí do 30 rokov, na ktorých sa jednoducho neusmialo šťastie pri hľadaní si práce. “Skončia vysokú školu, nedostanú hneď pracovné miesto, sú plní nadšenia a myšlienok,“ hovorí slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik.
Mladí ľudia tak budú môcť získať pracovné skúsenosti v cudzej krajine, ktorú si vyberú. Už teraz je spustený web Európskej komisie, kde sa dá nahlasovať. Spraviť tak môžete TU.
“Stačí, že záujemcovia si podajú svoje osobné údaje do centrálnej databázy a zaklikajú to, o čo majú záujem. Tá databáza si ich vyhľadá,“ vysvetľuje europoslankyňa Monika Smolková.
Po prvý krát totiž naozaj hrozilo, že po 70 rokoch budeme mať v EÚ prvú generáciu mladých ľudí, ktorá bude chudobnejšia ako ich rodičia. Európska komisia preto v rámci záruky pre mladých dáva miliardy EUR, aby si našli prácu, alebo získali nové skúsenosti a najmä v zahraničí. Podmienkou však je nielen minimálny vek 18 rokov, ale aj to, že táto práce bude pomáhať iným.
V súčasnosti Európska komisia vyčlenila peniaze pre 100 000 mladých ľudí. A pokiaľ bude o toto dobrovoľníctvo záujem, peniaze sa ešte navýšia.
Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

O red

Odporúčame pozrieť

Smolkova

Monika Smolková: Príklady „dobrej praxe“ novej vlády

Denne sme svedkami amaterizmu a nekompetentnosti súčasnej vlády. Jej rozhodnutiami sú občania v čase korona …

Consent choices