potraviny
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Nutellu v obchodoch nenájdete, predajcovia ju sťahujú z regálov

RÍM / V Taliansku bojuje výrobca čokoládovej nátierky Nutella s vážnym problémom. Obyvatelia sa boja rakoviny. Výrobca dokonca musel spustiť kampaň, ktorá bojuje proti rizikám palmového oleja.

Spoločnosť Ferrero zaplatila reklamnú kampaň, ktorej cieľom je vyvrátiť správy, že palmový olej používaný pri výrobe Nutelly môže spôsobovať rakovinu, píše portál The Independent.

Problémy sa začali ešte v máji minulého roka. Vtedy úrady Európskej únie vydali varovanie pred palmovým olejom, ktorý môže spôsobovať rakovinu. Varovali tiež, že najväčšie riziko predstavuje pre deti, ktoré Nutellu zbožňujú.

Kampaň: Nutella je bezpečná

Obľúbenú čokoládovú nátierku tak zo svojich regálov už stiahlo viacero talianskych supermarketov. Spoločnosť Ferrero okamžite zareagovala. Spustila reklamnú kampaň, ktorej cieľom je presvedčiť zákazníkov, že Nutella je úplne bezpečná. Ferrero sa tiež vyjadrilo, že palmový olej v prísadách ponechá, pretože práve vďaka nemu má Nutella hladkú konzistenciu a je v nej nenahraditeľný.

Viac..  ECB by mala tento týždeň poslednýkrát podržať sadzby nezmenené

„Vyrábať Nutellu bez palmového oleja by znamenalo, že namiesto originálneho produktu ponúkneme podradnú náhradu. Bol by to krok späť,“ povedal Vincenzo Tapella z Ferrera.

Viac informácií sa dozviee na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices