fico
Premiér Robert Fico. PHOTO: © European Union.

Fico v Paríži požiadal OECD o protikorupčný audit

BRATISLAVA / Slovensko si necháva v OECD urobiť protikorupčný audit. Priamo o tom v Paríži informoval premiér Robert Fico, ktorý o to požiadal generálneho tajomníka organizácie pre hospodársky rozvoj a spoluprácu. Chosé Anchel Guríja, by bol rád keby nášho premiéra nasledovali aj lídri ďalších krajín.

Premiérov program v Paríži sa musel meniť, krátko pred jeho príletom niekto ohlásil podozrivú batožinu. Hlavné body programu to neohrozilo. Premiér mal príhovor v rade OECD, kde sa hovorilo o Brexite, utečeneckých kvótach, predsedníctve a Slovensku, ale hlavným bodom bola korupcia. „Máme mimoriadne komplikovaný zákon o verejnom obstarávaní. Prijali sme proti-schránkový zákon. Obmedzili sme hotovosť. Viete, že podnikatelia už nemôžu v hotovosti platiť viac ako 5 000 eur,“ povedal premiér Robert Fico.

Premiér ako prvý požiadal OECD o audit našich zákonov, predpisov či nástrojov. Jose Angel Gurria chce, aby ho nasledovali lídri ďalších krajín. Po audite majú prísť odporúčania. „Na to, aby ste tancovali tango, potrebujete dvoch. Jedna vec je mať dobré zákony a agendu, druhá vec je kultúra spoločnosti.“ povedal generálny tajomník OECD Jose Angel Gurría.

Viac..  Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

wiezik

M. Wiezik: Strata eurofondov je kvôli Ficovi realistický scenár

Európsky parlament je aj naďalej znepokojený promafiánskym balíkom Ficovej vlády, hovorí europoslanec Michal Wiezik (PS/RE). …

Consent choices