beňová
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: European Union- EP.

Monika Beňová: Musíme zlepšovať podmienky zamestnancov v nákladnej preprave

Plénum Európskeho parlamentu (EP) sa v rámci dnešného plenárneho zasadnutia bude zaoberať správou ohľadom možností zlepšovania logistiky a zefektívňovania nákladnej prepravy tovaru v Európskej únii (EÚ). Podpora skvalitňovania služieb v tejto oblasti zohráva kľúčovú úlohu pre správne fungovanie celej ekonomiky.

Európska komisia by mala výraznejšie podporovať rozvoj infraštruktúrnych projektov s celoeurópskym významom ovplyvňujúce nákladnú prepravu.Tento sektor výrazne prispieva k rastu hrubého domáceho produktu  celej Únie. Pracujú v ňom milióny ľudí,“ pripomenula poslankyňa EP Monika Flašíková Beňová. Na Slovensku, ako aj v ostatných štátoch Únie pomáha skvalitňovanie dopravnej infraštruktúry k celkovému zvyšovaniu objemu investícií.

Súvisí s tým aj napĺňanie existujúcich environmentálnych cieľov EÚ. Uprednostňované by malo byť používanie úsporných vozidiel spĺňajúcich najprísnejšie emisné limity. Pomôže to aj ďalšiemu rozvoju využívania alternatívnych palív,“ uviedla europoslankyňa. Nevyhnutnosťou je tiež zvyšovanie atraktívnosti povolaní v tomto odvetví. Musíme zlepšovať pracovné podmienky zamestnancov v nákladnej preprave. Ich nedostatok by mal priamy vplyv na oslabenie výkonnosti celej ekonomiky,“ uzavrela poslankyňa.

Viac..  ECB v súlade s očakávaniami nezmenila úrokové sadzby

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices