europsky parlament
Európsky parlament. PHOTO: © European Union- EP.

PREHĽAD: Toto je program europarlamentu, riešiť bude najmä CETU a odpad

Jednou z hlavných tém tohto týždňa bude obchodná dohoda s Kanadou – CETA. Poslanci z výboru pre medzinárodný obchod budú hlasovať o tom, či jej dajú svoje áno. Výbor pre životné prostredie bude hlasovať o balíku štyroch legislatívnych návrhov týkajúcich sa nakladania s odpadom.

Výbor pre medzinárodný obchod bude v utorok hlasovať o Komplexnej hospodárskej a obchodnej dohode medzi EÚ a Kanadou – CETA. Na to, aby nadobudla platnosť, je totiž potrebné, aby ju odobril aj Európsky parlament. Máte ohľadom dohody CETA otázky?

Poslanci z výboru pre životné prostredie sa chystajú ohlasovať o takzvanom odpadovom balíku, ktorý obsahuje štyri návrhy týkajúce sa nakladania s odpadom, vrátane obalov, starých áut alebo batérií. Navrhované pravidlá by stanovili ambicióznejšie ciele, čo sa týka recyklácie odpadu. Dnes sa recykluje alebo kompostuje len necelá polovica komunálneho odpadu a takmer tretina stále končí na skládkach.

Viac..  Komisia podporí 170 nových projektov, mení reformný program členských štátov na konkrétne opatrenia

Potom ako si poslanci minulý týždeň zvoli nového predsedu, podpredsedov a kvestorov, budú pokračovať v hlasovaní o predsedoch a podpredsedoch výborov.

V stredu 25. januára si v Parlamente pripomenieme Medzinárodný deň pamiatky holokaustu. Na začiatku podujatia vystúpi nový predseda Parlamentu Antonio Tajani.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices