Karol Velky
Minuloroční víťazi Ceny Karoľa Veľkého. PHOTO: © European Union- EP.

Cena Karola Veľkého pre mládež: Prihlásiť sa môžete až do 20. februára

Európky parlament je presvedčený, že mladí ľudia dokážu vďaka svojím nápadom, nadšeniu a tvrdej práci priniesť skutočné zmeny. A tých najšikovnejších chce podporovať. Preto už po desiaty rok spoločne s nadáciou Ceny Karola Veľkého v Aachene organizuje súťaž o Cenu Karola Veľkého pre mládež. Ak máte 16-30 rokov a pracujete na projekte s európskym rozmerom, tak neváhajte a prihláste sa. Čas na to máte až do 20. februára.

Odmena pre mladých a šikovných Európanov

Súťaž o Cenu Karola Veľkého pre mládež organizuje už po desiaty rok Európsky parlament spoločne s Medzinárodnou nadáciou Ceny Karola Veľkého v Aachene. Svoje projekty do nej môžu prihlásiť mladí ľudia vo veku od 16 do 30 rokov. Víťazmi sa stanú tie iniciatívy, ktoré poskytujú inšpiráciu pre mladých ľudí z celej Európy a predstavujú praktický príklad spolužitia Európanov.

Tri víťazné projekty vyberie centrálna porota z národných víťazov, o ktorých rozhodnú národné poroty. Finančná odmena je teraz o niečo vyššia. Ak sa dostanete medzi troch najlepších, čaká vás 7500, 5000 alebo 2500 eur. Okrem toho vás na jeseň pozveme na návštevu Parlamentu v Bruseli alebo Štrasburgu. Zástupcovia 28 národných víťazných projektov budú v máji pozvaní na výlet do Aachenu, kde sa zúčastnia slávnostného odovzdávania cien.

Viac..  Bilčík: Kým slovenská vláda stupňuje útoky na médiá, EÚ posilňuje slobodu a ochranu novinárov

Pravidlá súťaže

Do súťaže môžete prihlásiť projekt, ktorý spĺňa nasledovné pravidlá:

podporuje európskemedzinárodné porozumenie,

posilňuje rozvoj spoločného povedomia o európskej identite a integrácii a

slúži ako vzor pre mladých ľudí žijúcich v Európe a ponúka praktické príklady spolunažívania Európanov ako jednotného spoločenstva.

Podrobnejšie informácie o pravidlách súťaže a o tom, ako sa prihlásiť nájdete na jej web stránke. Ak máte akékoľvek otázky píšte na ECYP2017@ep.europa.eu.

O dac

Odporúčame pozrieť

cestovanie, vlak

Viac ako 36 000 mladých Európanov bude cestovať po Európe zadarmo s poukazmi DiscoverEU

36 318 mladých Európanov vo veku 18 rokov dostane bezplatný cestovný lístok s cieľom preskúmať rozmanitosť Európy, …

Consent choices