D4 a R7
Výstavba D4 a R7. ZDROJ: MDVaRR

Projekt D4/R7 je PPP transakciou roka v Európe

Londýn – Prestížny magazín Project Finance International (PFI) vyhlásil PPP projekt D4/R7 za najlepšiu transakciu roka v Európe. Ide o najprestížnejšie ocenenie v oblasti projektového financovania na celosvetovej úrovni. Ocenenie na slávnostnom odovzdávaní cien v Londýne prevzal štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby Viktor Stromček.

„Ocenenie potvrdilo, že dobre riadená spolupráca medzi verejným a súkromným sektorom vo výstavbe je rýchlym a výhodným spôsobom financovania infraštruktúry. Považujeme za úspech, že kvalita a spôsob financovania tohto projektu boli ocenené aj na medzinárodnej úrovni. Projekt bratislavského obchvatu obstál v konkurencii infraštruktúrnych projektov z Nemecka, Portugalska alebo Írska,“ povedal Viktor Stromček, štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby.

Projekt D4/R7 je výnimočný z viacerých stránok. Prvýkrát v histórii sa napríklad v rámci financovania projektu kombinuje využitie finančných nástrojov z Európskych investičných a štrukturálnych fondov prostredníctvom Slovak Investment Holding a použitie prostriedkov z Európskeho fondu pre strategické investície (Junckerov plán).

Viac..  Jozef Mihál podrobne o norme Euro 7: Čo to bude znamenať pre automobilky a pre ľudí

O red

Odporúčame pozrieť

Obchvat Bratislavy môže byť doplnkovo podporený z fondov EÚ

Členovia Monitorovacieho výboru dnes schválili zmeny v  Operačnom programe Integrovaná Infraštruktúra. Revízia operačného programu prináša …

Consent choices