inovatorky
PHOTO: © European Union.

Cena EÚ pre ženy inovátorky 2017 pozná svojich víťazov

Pri príležitosti Medzinárodného dňa žien sa uskutočnilo slávnostné udeľovanie Ceny EÚ pre ženy inovátorky. Do súťaže sa mohli zapojiť všetky podnikateľky, ktoré založili alebo sa podieľali na založení úspešnej spoločnosti v EÚ s ročným obratom vyše 100-tisíc eur a ktoré v určitom bode získali na svoju činnosť financie z prostriedkov EÚ.

Prvú cenu (100 000 eur) získala Michaela Magas, zakladateľka spoločnosti Stromatolite. Druhá cena vo výške 50 000 eur putovala Petre Wadström, majiteľke spoločnosti Solvatten, ktorá vyrába prenosný čistič vody dobíjaný prostredníctvom slnečnej energie. Tretiu cenu (30 000 eur) získala Claudia Gärtner, zakladateľka obchodu ChipShop, ktorý ponúka miniaturizované riešenia pre lepšiu diagnostiku.

Tento rok sa zároveň po prvý raz udeľovalo Ocenenie pre začínajúce inovátorky, ktoré získala Kristina Tsvetanova, výkonná riaditeľka a spoluzakladateľka BLITAB Technology, ktorý vypracoval prvý tablet pre nevidiacich.

Viac..  Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Cieľom ocenenia je zvýšiť povedomie verejnosti o tom, že ženy zohrávajú čoraz aktívnejšiu úlohu v oblasti výskumu a inovácií. Cenu odovzdávali komisár pre vedu, výskum a inovácie Carlos Moedas a podpredsedníčka EP Mairead McGuinness.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices