merkel
Angela Merkel na návšteve Donalda Trumpa, USA.

VIDEO: Prečo Trump nepodal Merkelovej ruku? Tu je dôvod

WASHINGTON / Nemecká kancelárka zažila v Bielom dome veľmi nepríjemnú situáciu, akú ešte nezažila. Počas fotenia v Oválnej pracovni fotografi vyzvali amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby si s Angelou Merkelovou podali ruky. Ten však nereagoval ani po tom, ako sa ho na to opýtala aj samotná kancelárka. Podľa hovorcu prezidenta Seana Spicera išlo len o nedorozumenie a túto výzvu nepočul. Svetové médiá to však spochybňujú.

O incidente pri piatkovom fotografovaní oboch politikov sediacich v kreslách v Oválnej pracovni Bieleho domu ironicky informovali médiá po celom svete.

Prevládlo presvedčenie, že Trump otázku Merkelovej úplne vedome ignoroval.

Dôvod

Hovorca amerického prezidenta Sean Spicer to označil za nedorozumenie. „Neverím, že jej otázku počul,“ povedal Sean Spicer nemeckému týždenníku v zjavnej snahe eliminovať negatívne vyznenie trápnej situácie.

Der Spiegel ale dal najavo, že týmto vysvetlením úplne presvedčený nie je. „Aká zvláštna scénka: Angela Merkelová sedí v Oválnej pracovni vedľa Donalda Trumpa. Fotografi na nich volajú, aby si podali ruky. Kancelárka sa amerického prezidenta pýta, či si to praje – ten ale nijako nereaguje. Merkelová vyzerá zaskočene a tvári sa, ako by chcela povedať: No, tak asi teda nie,“ vykreslil udalosť Der Spiegel.

Viac..  DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O red

Odporúčame pozrieť

Trump

Trump tvrdí, že Európa by mala poskytnúť Ukrajine viac pomoci

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; …

Consent choices