Vlada SR
Foto: Ilustračné, parlament.

Europoslanci v parlamente: Záborská poukázala na nerovnosť mužov a žien

BRATISLAVA / Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) spolu s podpredsedom Bélom Bugárom (Most-Híd) privítali dnes na pôde parlamentu ôsmich z trinástich slovenských europoslancov. Ako Danko v úvode povedal, je mu cťou, že si môžu slovenskí poslanci vypočuť ich názory, a to, čo ich ako europoslancov trápi.

„Je pre mňa cťou, že vás môžem ako zástupcov Slovenska, ktorí zvádzajú neľahký boj v mase poslancov v európskom parlamente, privítať a umožniť vám vystúpenie na pôde NR SR. Mnohí z vás to iniciovali. Oceňujem vašu snahu sem prísť a prispieť k tomu, že sa budeme lepšie chápať a vydiskutujeme si problémy, ktoré nás trápia,“ povedal Danko.

Europoslanec Miroslav Mikolášik (KDH) v pléne NR SR dnes vyhlásil, že je ochrancom našej spoločnej Európy. „Je to projekt, ktorý nespĺňa očakávania všetkých, ale verím, že je najlepším projektom, aký sme tu kedy mali,“ povedal. „Kam až únii máme dovoliť zájsť? Poďme sa o otázkach konštruktívne rozprávať,“ dodal. Podľa neho je EÚ celok, kde každý hlas členského štátu bude vypočutý. „Členstvo v EÚ dnes nemá alternatívu. Aj my máme umožnené rozhodnúť sa, súčasťou ktorej časti EÚ chceme byť. Trúfam si prezentovať svoju víziu Európy, kde bude aplikovaný princíp subsidiarity v prospech národných parlamentov, ktoré musia mať svoju váhu. Mierim na etickú dimenziu, ktorá by mala zotrvávať v členských štátoch,“ uzavrel europoslanec. Priblížil tiež, že v europarlamente presadzuje nové liečebné metódy, ktoré pomáhajú liečiť pacientov s rôznymi diagnózami. „Som hnaný túžbou chrániť život a zdravie pacientov,“ uviedol.

Viac..  Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

V pléne NR SR dnes vystupujú slovenskí europoslanci, ktorých pozval predseda NR SR Andrej Danko (SNS) po tom, čo mu to umožnil aj nový rokovací poriadok. Každý poslanec má právo na 15-minútové vystúpenie, v ktorom môže poukázať nielen na svoju prácu v europarlamente, ale môže vyjadriť svoje názory a riešenia aktuálnych problémov a otvorených otázok, ktorými sa EÚ zaoberá.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices