delegaciaKDH
Delegácia KDH na kongrese. Zľava Anna Záborská, Ivan Štefanec, Alojz Hlina, Miroslav Mikolášik.

Kresťanskí demokrati sa zúčastnili na kongrese najväčšej európskej strany

Delegácia Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) sa zúčastnila na Kongrese Európskej ľudovej strany, ktorý sa konal 29.-30. marca na Malte.

KDH na ňom zastupoval predseda Alojz Hlina, poslanci Európskeho parlamentu a ďalší delegáti. Vo svojich vystúpeniach a v jednotlivých pracovných skupinách presadzovali témy ako boj proti korupcii, ochrana života a rodiny, bezpečnosť Európy voči hybridným a teroristickým hrozbám.

Alojz Hlina vo svojom vystúpení podporil strategicky dokument Európskej ľudovej strany o boji s extrémizmom. Poukázal na to, že ignorovanie korupcie na národnej aj európskej úrovni vedie k frustrácii občanov a tvorí živnú pôdu pre extrémizmus a protieurópske nálady “Mali by sme spojiť naše sily v boji proti extrémizmu. Musíme ochraňovať naše hodnoty a vážiť si to, čo sme dosiahli,” povedal delegátom kongresu Alojz Hlina.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Predseda kresťanských demokratov počas kongresu absolvoval niekoľko stretnutí s lídrami EPP, ako aj s predstaviteľmi sesterských európskych strán, ktorí vyjadrovali podporu hnutiu k návratu do národného parlamentu.

O red

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices