Fico
Premiér Robert Fico. PHOTO: © European Union.

Fico: Korupcia je rakovinou spoločnosti, treba proti nej bojovať

PARÍŽ / Korupcia je rakovinou spoločnosti, bráni demokracii a rozvoju pracovných miest. Treba proti nej intenzívne bojovať. Myslí si to premiér Robert Fico, ktorý to povedal na protikorupčnej konferencii v Paríži. Bolo to na pôde Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj, ktorá bude v tomto boji s našou vládou spolupracovať. Politický analytik je však skeptický, slovenská realita vyzerá totiž inak.

Špeciálnymi hosťami v sídle OECD v Paríži na protikorupčnej konferencii boli Slovensko a Nigéria. Robert Fico, premiér 7. najskorumpovanejšej krajiny Únie podľa Transparency International, bol jeden z hlavných rečníkov antikorupčného fóra v Paríži. Zdôraznil, že podľa Eurobaromentra stojí korupcia Európsku ekonomiku ročne približne 120 miliárd eur.

„Na Slovensku máme výborné protikorupčné zákony. Problém je so skorumpovanými ľuďmi, ktorí by ich mali uplatňovať,“ myslí si komentátor Arpád Soltész.

Viac..  V. Bilčík: Eurofondy budú v bezpečí, ak Fico ustúpi od škodlivých zmien

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices