film
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Začína 11. ročník Minifestivalu európskeho filmu 7×7

V bratislavskom kine CINEMAX BORY MALL bude slávnostne otvorený už 11. ročník Minifestivalu európskeho filmu 7×7, ktorý postupne v mesiacoch máj – jún predstaví sedem kvalitných európskych snímok v siedmych slovenských mestách. Vstup do kín je v rámci festivalu pre všetkých účastníkov zadarmo.

Minifestival 7×7, ktorý sa realizuje pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica a vedúceho Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušana Chreneka, uvedie filmy z Nemecka, Francúzska, Dánska, Španielska a nebude chýbať ani zastúpenie slovensko-českej koprodukcie.

Medzi tohtoročnými snímkami figurujú napríklad francúzska romantická komédia Hore za láskou, nemecká komédia A je tu zas, dánske filmy BojOdkaz vo fľaši, či film Piata loď nakrútený podľa rovnomennej knižnej predlohy Moniky Kompaníkovej, ktorý na 67. Berlinale získal Krištáľového medveďa za najlepší film sekcie Generation Kplus. Osobne si ju v Berlíne prevzala režisérka Iveta Grófová. Ide vôbec o prvý ocenený slovenský film od vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Všetky premietané filmy v rámci festivalu boli podporené finančnými prostriedkami v rámci Programu EU MEDIA.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Cieľom festivalu je získavať a nadchýnať slovenských divákov pre filmové umenie predovšetkým európskej tvorby, vzdelávať a vychovávať filmových obdivovateľov a nadšencov.

Po slávnostnom otvorení a premietaniach pre verejnosť v Bratislave (kino CINEMAX BORY MALL, 3.-5.5.) sa Minifestival 7×7 presunie postupne do kín CINEMAX v Trenčíne (15.-17.5), Banskej Bystrici (22.-24.5), Prešove (29.-31.5.), Poprade (5.-7.6.), Žiline (12.-14.6.) a svoju púť ukončí v Košiciach (19.-21.6.).

 

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices