miskov
Juraj Miškov, predseda strany SKOK - Európski liberálni demokrati. PHOTO: redakcia/archív SKOK.

Juraj Miškov: Výhody členstva Slovenska v EÚ a riziká vystúpenia

Euroskeptickú rétoriku počúvame od slovenských politikov už niekoľko rokov. V poslednom období však zosilnela do takej miery, že v našom parlamente dnes vlastne nie je žiadna strana, ktorá by sa otvorene a úprimne stavala za členstvo Slovenska v EÚ.

Keď si minulý rok Briti odhlasovali odchod z Únie, bolo všetkým jasné, že sa medzi slovenskými politikmi nájdu dobrodruhovia, ktorí ten istý recept naordinujú pre Slovensko. Našli sa a začali zbierať podpisy za odchod z EÚ. Zvyšné strany v koalícii i opozícii sa tomu len prizerajú a premrhali ešte aj jedinečnú príležitosť slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

Vôbec totiž túto udalosť nevyužili na intenzívnu komunikáciu pozitív Európskej únie a namiesto toho vo verejnej diskusii prevážili vnútropolitické kauzy a spory. V čase keď jeden členský štát opúšťa EÚ a u nás sa niektorí za odchod tiež vyslovujú, však o výhodnosti nášho členstva hovoriť musíme.

Viac..  Martin Hojsík: Utrpenie pána Šipoša a jeho rodiny stále nekončí

Ešte dôležitejšie je povedať si pravdu o rizikách vystúpenia z EÚ. V dnešnej dobe je náročné a nepopulárne presviedčať pomocou faktov a argumentov, no je to správne. Ak sa o to ani len nepokúsime, neskončí sa to pre Slovensko a jeho občanov dobre.

Všetky výhody členstva Slovenska v EÚ si môžete prečítať tu.

O Juraj Miškov

Bývalý poslanec NR SR, exminister hospodárstva a predseda strany SKOK!

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices