migranti
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Srbsko: Z Belehradu premiestnili migrantov do azylových centier

Belehrad – Srbské úrady dnes uviedli, že väčšinu migrantov, ktorí prespávali v blízkosti hlavnej autobusovej stanice, v parkoch a na opustených miestach v centre Belehradu, prepravili autobusmi do azylových centier mimo hlavného mesta. Informovala o tom agentúra AP.

Srbské centrum pre utečencov uviedlo, že maloletých migrantov, ktorí sú bez sprievodu dospelých, premiestnia do utečeneckého tábora v belehradskej mestskej časti Krnjača a ostatných do centier v Obrenovci a v Sjenici.

Podľa informácii z Centra pre utečencov pri preprave nevznikli žiadne problémy; niektorí utečenci sa dokonca dobrovoľne prihlásili, keď sa dozvedeli, že v azylovom centre budú mať pravidelnú stravu a tiež zdravotnú starostlivosť. Napriek tomu niekoľko stoviek migrantov utieklo, aby sa vyhlo presťahovaniu.

V dôsledku uzatvorenia tzv. balkánskej migračnej trasy uviazlo v Srbsku okolo 7000 ľudí, ktorí hľadajú spôsob, ako sa môžu dostať cez prísne strážené hranice susediacich členských krajín EÚ, najmä do Maďarska a Chorvátska.

Viac..  Ivan Štefanec: Smrť Slováka si žiada spravodlivé vyriešenie prípadu

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices