Zaborska
Europoslankyňa Anna Záborská. PHOTO: © European Union- EP.

Záborská požiadala Tajaniho, aby pri otvorení schôdze europarlamentu pripomenul dôležitosť rodiny

Slovenská europoslankyňa Anna Záborská sa ešte minulý týždeň obrátila na predsedu Európskeho parlamentu Antonia Tajaniho s návrhom, aby poslancom na začiatku májovej schôdze pripomenul Medzinárodný deň rodín. Jeho kancelária dnes Záborskej potvrdila, že Tajani sa s jej návrhom stotožnil. 

„Symbolické gestá sú v politike rovnako dôležité, ako praktické riešenia, pretože vyjadrujú základné priority a dlhodobé zámery. Keď Valné zhromaždenie OSN v roku 1993 vyhlásilo 15. máj za Medzinárodný deň rodiny, dalo tým signál, že celé medzinárodné spoločenstvo chápe dôležitosť rodiny pre dobré fungovanie spoločnosti,“ uviedla slovenská europoslankyňa, ktorá je koordinátorkou Medziskupiny pre aktívne starnutie, solidaritu medzi generáciami a pro-rodinné politiky v Európskom parlamente.

 „Som rada, že Európsky parlament sa ústami svojho predsedu prihlási k podpore rodiny, no zároveň ma mrzí, že podobné gesto už roky chýba zo strany slovenskej vlády. Lebo kým bude chýbať vôľa prihlásiť sa k rodine ako symbolu, zostane rodina a praktické výzvy, ktorým čelí, niekde na chvoste politického snaženia,“ upozornila Anna Záborská, ktorá sa téme rodiny dlhodobo venuje nielen ako politička, ale aj ako predsedníčka  Slovenskej spoločnosti pre rodinu. 

Viac..  Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Tohtoročnou témou medzinárodného roku rodiny je úloha rodín a politík orientovaných na rodinu pri podpore vzdelávania a celkového blahobytu ich členov. OSN pritom zdôrazňuje dôležitosť všetkých poskytovateľov starostlivosti v rodinách, či už sú to rodičia, starí rodičia, alebo súrodenci a dôležitosť vzdelávania rodičov pre blahobyt detí.

Medzinárodného roku rodiny sa bude týkať aj vystúpenie Anny Záborskej dnes večer v pléne Európskeho parlamentu a tlačová konferencia, ktorá sa uskutoční v stredu 17.5.2017 o 10.30 v miestnosti LOW N-1201. 

Oficiálna stránka OSN TU.

O dac

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

Kresťanská únia je proti násiliu v každej forme a proti každému, obzvlášťproti násiliu na ženách. Veríme tomu, že spoločnosť …

Consent choices