Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union- EP.

Ivan Štefanec: Malé a stredné podniky dostanú viac peňazí z EFSI

Výbor pre rozpočet Európskeho parlamentu prerokoval a schválil rozšírenie Európskeho fondu pre strategické investície (EFSI) o 500 miliárd eur do roku 2020. Peniaze by mali ísť predovšetkým do rozvoja malých a stredných podnikov. Podľa slovenského europoslanca a člena Výboru Ivana Štefanca (KDH, EĽS) je toto rozšírenie dobrou správou aj pre slovenských podnikateľov.

„Od roku 2015 sme z peňazí EFSI podporili viac ako 400 000 malých a stredných podnikov a z nich boli tisíce slovenských. Použili sme na to viac ako 180 miliónov eur. Model kapitálového financovania sa tak osvedčil, že sme sa rozhodli fond ešte viac rozšíriť a posilniť. Malí a strední podnikatelia budú mať v budúcnosti prístup k ešte viac programom, ktoré im pomôžu k rozvoju, modernizácii podnikania a tvorbe nových pracovných miest.“

Podľa Štefanca však ruka v ruke s kapitálovými investíciami musí ísť aj odstraňovanie bariér na spoločnom trhu Európskej únie a posilňovanie postavenia malých a stredných podnikov, ktorí sú najväčšími zamestnávateľmi v Európskej únii.

Viac..  Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices