Tajani
Antonio Tajani. PHOTO: © European Union- EP.

Predseda EP Antonio Tajani upozornil na Medzinárodný deň rodín

Predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani v pondelok krátko po zahájení májového plenárneho zasadnutia v Štrasburgu poslancom pripomenul, že svet oslavuje Medzinárodný deň rodín. Medzinárodný deň rodín, ktorý zaviedla OSN, sa tento rok zameriava na úlohu rodín a rodinných politík v oblasti podpory vzdelávania a celkovej pohody rodinných príslušníkov.

„Tento Parlament vždy podporoval rodiny, zdôrazňujúc najmä dôležitosť zaistenia väčšej rovnováhy medzi rodinným a pracovným životom,‟ vyhlásil Antonio Tajani v úvode plenárneho zasadnutia. „V tomto úsilí budeme pokračovať,‟ dodal.

Predseda EP tiež zdôraznil, že „rodina je kľúčovým prvkom nášho spoločenského poriadku a má zásadnú úlohu pri formovaní našej mládeže a odovzdávaní hodnôt, na ktorých je založený náš spoločný život.‟

Zmeny programu plenárneho zasadnutia

Program schôdze bol schválený bezo zmien.

Oznámenia o začatí rokovaní s Radou

Rozhodnutia výborov EP o začatí rokovaní s Radou (ministrov) EÚ – s cieľom dosiahnuť dohodu na finálnom znení legislatívnych návrhov v rámci takzvaného riadneho legislatívneho procesu – sú na základe článku 69c Rokovacieho poriadku EP zverejnené na webovej stránke EP venovanej plenárnemu zasadnutiu, a to v časti Prioritné informácie a dokumenty (napravo v strede stránky).

Viac..  Nový írsky premiér chce na summite EÚ apelovať na uznanie palestínskeho štátu

Pokiaľ do dvadsiatich štyroch hodín nebude podaná žiadosť, aby o rozhodnutí daného výboru hlasovalo plénum EP, výbor môže začať rokovať s Radou.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices