Fico
Robert Fico, slovenský premiér. PHOTO: © European Union- EP.

Komisia nás kritizuje pre korupciu. Podľa Fica je všetko v poriadku

BRATISLAVA / Podľa prognózy Európskej komisie nás čaká rast cez tri percentá. Problémy však máme v korupcii a v netransparentnosti. Róbert Fico však tvrdí, že korupciu nikto nenahlasoval, aj keď na to vyzval.Róbert Fico tvrdí, že všetko je u nás v najlepšom poriadku. Je to hodnotenie situácie na Slovensku po tom, ako sa stretol s najvýznamnejšími investormi v krajine. Nikto sa mu totiž nesťažoval. Opačný názor má Európska komisia.

Jarná prognóza Európskej komisie potvrdila, že sa nám darí. V tomto roku nás vraj čaká rast cez tri percentá. Za túto dobrú správu môžu skôr externé faktory.

Problémy v korupcii a v transparentnosti pri podnikaní sú veci, ktoré nám Európska komisia nevyčíta po prvýkrát. V názore sa zhodujú s Transparency International. Stretnutie premiéra s investormi však dopadlo lepšie ako sa čakalo.

„Boli to konštruktívne rozhovory, vláda chce diskutovať spolu s investormi. Budú nasledovať ďalšie stretnutia, ide o to, aby sme spolu s vládou nachádzali riešenia,“ tvrdí Ralf Sacht, riaditeľ Volkswagen Slovakia. Na prvom spoločnom stretnutí vyzval premiér zúčastnených, aby ho pri podozrení na korupciu neváhali kontaktovať.

Viac..  Čaputová: Ak sa v SR naruší právny štát, EÚ by mala uplatniť podmienenosť fondov

„Róbert Fico presne vie, koho sa má pýtať. Ťažko si predstaviť, že by nejaký úradníček vydieral veľkú firmu,“ hovorí komentátor Arpád Soltész.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk/ Richard Juriš

O dac

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices