kalinak
Robert Kaliňák. PHOTO: © European Union- EP.

Informácie našich tajných služieb pomohli zabrániť útoku v Dánsku

BRATISLAVA / Podľa Róberta Kaliňáka pomohli informácie slovenských tajných služieb zabrániť teroristickému útoku v Dánsku. Slovensko je podľa neho v bezpečnom priestore. 

Podľa ministra vnútra Róberta Kaliňáka pomohli informácie slovenských tajných služieb zabrániť teroristickému útoku. Povedal to v rádiu Expres. Slovensko sa podľa neho nachádza vo veľmi bezpečnom priestore.

Kľúčová je podľa Kaliňáka výmena informácií medzi tajnými službami. „Naše zložky vždy veľmi úzko spolupracujú a v mnohých prípadoch sa aj na základe slovenských informácií podarilo zabrániť niektorým teroristickým útokom, keď naposledy na základe našich informácií chytili ľudí pripravujúcich teroristický útok aj v Dánsku,“ povedal.

Minister tvrdí, že polícia mení organizáciu bezpečnostných opatrení tak, aby sa na ne prípadné rizikové osoby nevedeli pripraviť.

Minister vnútra sa vyjadril aj k podnetu Generálnej prokuratúry SR na rozpustenie Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko. „Neviem, na čom je to postavené, naozaj. My vyšetrujeme niektorých predstaviteľov, to je pravda. Vyšetrujú ich vyšetrovatelia pod dozorom prokuratúry. Čiže ak má niekto informácie o tomto vyšetrovaní, tie nemám ja ako politik a minister, ale generálny prokurátor, ktorý je zodpovedný za dozorovanie trestného konania,“uviedol Kaliňák.

Viac..  EÚ evakuovala z Haiti všetkých svojich diplomatov

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices