vlajky
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Európska komisia organizuje v siedmych slovenských mestách podujatia InvestEU Roadshow

Dnes (26. mája) sa v Senici koná podujatie pod hlavičkou InvestEU Roadshow, ktorého cieľom je zvýšiť povedomie ľudí v regiónoch o Európskej únii a o projektoch financovaných z európskych zdrojov vo forme diskusií, aktivít, či kvízov s možnosťou vyhrať množstvo atraktívnych cien. Organizátorom podujatia je Zastúpenie Európskej komisie spolu s regionálnymi partnermi.

Súčasťou dnešného programu je prednáška s vedúcim Zastúpenia EK na Slovensku Dušanom Chrenekom v Dome kultúry Senica spojená s diskusiou a odovzdávaním cien súťaže EU Invest Hunt – interaktívnej súťaže, ktorá otestuje orientačné schopnosti a znalosti tímov pozostávajúcich zo žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ a študentov stredných škôl o ich vlastnom meste a projektoch financovaných z európskych zdrojov. Pre návštevníkov je zároveň v meste pripravený infostánok s rôznymi súťažami a kvízmi. Podrobnosti sa dočítate v priloženom plagáte k podujatiu.

Viac..  V Európe bol vlani prijatý rekordný počet patentových prihlášok

InvestEU Roadshow je séria podujatí, ktoré sa v mesiacoch máj a jún postupne uskutočnia i v dalších slovenských mestách. Po zastávkach v Trenčíne a Senici sa na InvestEU Roadshow môžete prísť najbližšie pozrieť do Popradu (8. júna), Kežmarku (9. júna), Spišskej Novej Vsi (21. júna), či Bardejova (22. júna).

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices