fico
Slovenský premiér Robert Fico. PHOTO: © European Union- EP.

Globsec 2017: Lídri sa zhodli na tom, čo je potrebné urobiť v boji proti terorizmu

BRATISLAVA / Pred dvanástimi rokmi to bol len študentský projekt. Dnes je z toho jedna z najvplyvnejších medzinárodných bezpečnostných konferencií. Bratislava počas víkendu hostila už 12.ročník konferencie Globsec. Hlavnou témou bola Adaptácia na budúcnosť.

Na tohtoročnom Globsecu diskutovalo 150 rečníkov, 1 300 hostí z viac ako 70 krajín.„Mali sme stretnutie so šéfom mníchovskej bezpečnostnej konferencie, ktorá bola vždy pre nás veľkým vzorom. Povedal, že Globsec patrí medzi najdôležitejšie konferencie v Európe a že veľkosťou prekovala tuž tú ich,“ priznal riaditeľ konferencie Globsec Michal Číž.

„Rozdelili sme to na dve časti, jednu na kapacitnú, jednu na operatívnu. Kapacitnú sme vyriešili navýšením prístavby stanu na našej Grand Plaze a na operatívnu sme využili externé zdroje. Na jednej dennej smene bolo osemdesiat kuchárov a tridsať čašníkov,“ potvrdil generálny manažér hotelov Grand Hotel River Park a Sheraton Hotel Bratislava Branislav Kačkovič.

Poslednej debaty sa zúčastnil aj predseda Európskej rady Donald Tusk, slovenský premiér Robert Fico a český premiér. „Bola to kľúčová debata. Bavili sme sa o tom, akým spôsobom sa Európska únia bude musieť zreformovať po odchode Veľkej Británie,“ upresnil Číž. „Program Globsecu musel byť veľmi flexibilný. Riešili sme aj terorizmus. Jednou z kľúčových výstupov konferencie po obsahovej stránke bolo, že je potrebné prehĺbiť spoluprácu spravodajských služieb,“ priznal Číž.

Viac..  M. Lexmann: Čínske kybernetické útoky proti poslancom a ministrom sú útokom na našu demokraciu

„Mali sme pripravený aj prezidentský apartmán. Veľa stretnutí sa odohralo práve v tomto apartmáne,“ uzavrel Kačkovič.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices