benjamin button
ZDROJ: Benjamin Button.

Slováci idú zachraňovať detské spomienky

Na Slovensku vznikla prvá inteligentná kamerka pre rodiny 

Nikdy nebolo jednoduchšie zachytiť a uložiť detské spomienky ako práve teraz. Najmä tie, ktoré si deti zrejme nebudú pamätať a ktoré tvoria a formujú ich osobnosť. (od 0-4 rokov, máme veľmi obmedzenú schopnosť pamäte.) Slovenská firma Benjamin Button prináša prvú inteligentnú nositeľnú kameru v tvare gombíka vytvorenú pre deti a rodičov. Zmeškali ste prvé slovo alebo ste neskoro vytiahli kameru alebo telefón pri prvých krokoch? S touto šikovnou malou kamerkou sa vám to nestane. Okrem toho, že rodičov oslobodzuje od role „kameramanov“, dáva im aj novú perspektívu – napríklad pri športovaní dieťaťa, a samozrejme z pohľadu bezpečnosti zachytáva aj situácie, keď rodič s dieťaťom nie je. Aby toho nebolo málo, najväčšou pridanou hodnotou je inteligencia Benjamina – rozoznáva tváre, zvuky a pohyb a automaticky vyberie tie najlepšie momenty dňa a vytvorí z nich jednoducho zdielateľné video, ktoré budú milovať nielen deti, ale aj ich rodičia či starí rodičia.

Dlhodobým cieľom Benjamina Buttona je vytvoriť ekosystém okolo rodinných spomienok a spôsobiť revolúciu rodičovstva tým, že umožní rodičom a deťom aby spolu trávili čas a zároveň zachytili a uchovali spoločné spomienky pre ďalšie generácie.

Firma Benjamin button spustila predpredaj pred pár dňami na americkom portáli kolektívneho investovania (tzv. Crowdfunding) Kickstarter. Za 3,5 hodiny vyzbierala cieľovú sumu a je vysoký predpoklad, že v najbližších dňoch prekoná hranicu 50 tisíc dolárov. Inteligentná kamerka sa bude od budúceho roka predavať v kamenných predajniach od 249 eur, momentálne je na predaj obmedzený počet kusov cez americký portál za 179 dolárov. Výroba inteligentnej kamery bude na Slovensku, konkrétne v partnerskom závode na Orave.

Štvrtá verzia prototypu Benjamin Button sa momentálne podrobuje testovaniu v uzavretom kruhu beta testerov. Zároveň sa spolu s ním testuje aj inteligentný softvér, taktiež v Beta verzii. Prvé objednávky budú doručované pred Vianocami roku 2017.

Spoznajte Benjamina bližšie 

Viac..  Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

Pár údajov o Benjamin Button: 

    • 140° uhol záberu
    • Full HD/25 fps
    • 16 GB úložisko
    • Batéria: do 3 hodín
    • Automatické zapínanie a vypínanie
    • Odolné voči vode, prachu a nárazom (IP 66)
    • Stabilizácia obrazu
    • Plastový obal bez BPA
    • Priemer 53 mm a hrúbka iba 20 mm
    • Váha iba 65 g = 4 balíčky žuvačiek
    • Žiadne aktívne WiFi ani Bluetooth

Pozadie 

Benjamin Button je vyrobený mladou slovenskou firmou s centrálou v hlavnom meste Nemecka Berlíne (sídlo inkubátora, ktorého je Benjamin Button súčasťou). Tím Benjamina Buttona je vedený skúseným podnikateľom a v minulosti novinárom a moderátorom Dominikom Orfánusom, otcom 2 dcér (4 a 6 ročnej). Celý tím na tejto myšlienke pracuje od júna roku 2014, a častokrát s mnohými chybami no vždy verní originálnej myšlienke– zachraňovať detské spomienky, ktoré by mohli byť inak navždy stratené. “Práve vďaka a cez spomienky najmladších členov rodiny vytvárame svet, kde spájame rodiny v tejto uponáhľanej a náročnej dobe,” hovorí Dominik.

V time UX a dizajn zastrešuje slovenská dizajnérka Michala Lipková, vývoj a technickú stránku produktu vedie Andrej Špánik, marketing vedie Boris Salapa spolu so špecialistom na crowdfunding Ivanom Zaťkom. Súčasťou je ďalších päť členov tímu a viac ako 20 dodávateľov a mentorov. Pre viac informácií, kliknite na našu webstránku: http://benjaminbutton.co/

Benjamin Button vyhral špeciálnu cenu na Slovak Startup Awards 2015, je absolventom Berlin Startup Academy a súčasťou German Tech Entrepreneurship Centre v Berline.  Partnermi: ESET (cloudová bezpečnosť), Innovatrics (vývoj inteligentného softvéru), E-Sense Slovakia (hardvér), WebGlobe/Yegon (servery), Lemberg (aplikácie), EBV (dodávateľ súčiastok) a mnoho ďalších.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices