utecenci
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Zamestnávanie cudzincov bude podliehať vyššej kontrole

BRATISLAVA / Cieľom má byť prevencia ilegálneho cezhraničného zamestnávania. Zástupcovia rezortov práce zdôraznili potrebu vyššej kontroly podmienok zamestnávania pracovníkov.

Prevenciou ilegálneho cez-hraničného zamestnávania a zneužívaním ľudí sa zaoberali na regionálnom summite zástupcovia ministerstiev práce V4, Srbska a Rumunska.  „Všetky krajiny súhlasia s potrebou užšej komunikácie,“ povedal po stretnutí minister práce a sociálnych vecí Ján Richter. Prítomní zástupcovia rezortov práce zo zúčastnených krajín sa dohodli aj na tom, že ich inšpektoráty práce budú spolu bilaterálne rokovať o intenzívnejšej komunikácii.

Osobitne budú kontrolovať vysielanie zamestnancov v súlade s právnymi predpismi dotknutých krajín. Ako príklad vzájomnej spolupráce minister Richter uviedol dohodu s Maďarskom o skrátení lehoty na výmenu informácií o pracovníkoch. „S Maďarskom sme sa dokázali dohodnúť na znížení počtu dní. Konkrétne z 30 dní na 48 hodín,“ uviedol Richter.

„Hlavným cieľom stretnutia bolo to, že je potrebné mať vzájomné informácie, vybudovať rýchly komunikačný systém,“ povedal Richter. Zúčastnené krajiny si vymenili skúsenosti, pomenovali potrebu hľadania opatrení na predchádzanie nelegálnej práci „Je dôležité, aby nastali individuálne bilaterálne rokovania,“ zdôraznil. Slovensko bude podľa Richtera o tejto téme rokovať aj s predstaviteľmi rezortu práce na Ukrajine.

Viac..  Ivan Štefanec: Spoločná obrana musí byť prioritou

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Borrell: Krajiny EÚ musia Ukrajine poslať protiraketové systémy

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil …

Consent choices