EP
Schôdza výboru EP. PHOTO: © European Union.

PREHĽAD: Toto je program europarlamentu, riešiť bude najmä utečencov a psychotropné látky

Poslanci Európskeho parlamentu sa budú tento týždeň zaoberať utečencami, daňami a psychotropnými látkami. Reč bude aj o rozvojových cieľoch OSN.

Legálne omamné látky

Výbor pre občianske slobody bude vo štvrtok hlasovať o nových pravidlách ohľadne legálnych omamných látok. Ich riziká by mali byť po novom hodnotené rýchlejšie ako doteraz a urýchliť by sa malo aj ich zapisovanie na zoznam ilegálnych látok v prípade, ak sa ukážu ako nebezpečné.

Rozvojové ciele

V stredu budú hlavnou témou dňa rozvojové ciele. Poslanci z výboru re rozvoj a životné prostredie budú o nich hovoriť spoločne s predstaviteľmi OSN. Pozvanie na spoločnú schôdzu okrem iných prijal aj nositeľ Nobelovej ceny a „vynálezca“ mikropôžičiek Muhammad Yunus riaditeľ spoločnosti Unilever Paul Polman.

Dvojité zdaňovanie

Hospodársky a menový výbor bude vo štvrtok hlasovať o návrhu na vytvorenie mechanizmu, ktorý by mal uľahčiť život firmám, ktoré sú zapojené do sporov ohľadne dvojitého zdaňovania. V EÚ v súčasnosti každoročne prebiehajú spory v hodnote 10 miliárd eur.

Viac..  Zavedenie eura v Bulharsku môže byť posunuté

Utečenci v Taliansku

Aj tento týždeň bude reč o utečencoch. Výbor pre občianske slobody sa bude zaoberať tým, ako zlepšiť situáciu tých, ktoré sa nachádzajú v Taliansku.

Návšteva bolívijského prezidenta

Vo štvrtok do Európskeho parlamentu zavíta prezident Bolívie Evo Morales. Rozprávať sa bude s predsedom Antoniom Tajanim a s členmi zahraničného výboru a podvýboru pre ľudské práva.

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices