Logo
Logo slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

Protimonopolný úrad: Pri SK PRES nebol porušený zákon o ochrane hospodárskej súťaže

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR informuje, že Protimonopolný úrad Slovenskej republiky zastavil konanie vo veci prešetrovania zákonnosti postupov použitých ministerstvom pri zadávaní zákaziek súvisiacich s niektorými podujatiami v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ.

Konkrétne úrad prešetroval to, či bol alebo nebol porušený zákon o hospodárskej súťaži pri zabezpečovaní kultúrnych podujatí – slávnostného koncertu v historickej budove Slovenského národného divadla pri príležitosti odhalenia loga SK PRES, otváracieho koncertu pri príležitosti začiatku SK PRES a galakoncertu pre verejnosť v Bratislave. Úrad vo svojom stanovisku konštatoval, že z dostupných podkladov a informácií nie je možné vyvodiť záver, že v súvislosti s vyššie uvedenými verejnými kultúrnymi podujatiami by bolo došlo k porušeniu zákona o ochrane hospodárskej súťaže. Rúca sa tak ďalší mýtus využívaný v kampani proti MZVaEZ SR: že malo údajne dôjsť k akýmsi manipuláciám pri zabezpečovaní týchto podujatí.

Viac..  Ivan Štefanec: Vyzývame nepodporovať terorizmus a nasledovať Česko, Fínsko a Švédsko

Stanovisko Protimonopolného úradu nadväzuje na predchádzajúce rozhodnutie Úradu pre verejné obstarávanie, ktorý v danej veci konštatoval, že boli dodržané postupy pre obstarávanie podľa zákona. Ide tak o ďalší dôkaz vyvracajúci tvrdenia o „podozrivých zákazkách“ a údajne netransparentnom zabezpečovaní podujatí súvisiacich s SK PRES.

O red

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices