Mikolasik
Europoslanec Miroslav Mikolášik. FOTO: Mária Jakušová.

Mikolášik mobilizuje Európsky parlament na podporu Charlieho Garda

Štrasburg, 3. júl 2017 – Slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH) vyzýva kolegov v Európskom parlamente (EP) na vyjadrenie jednoznačnej a silnej podpory pre chlapca Charlieho Garda a jeho rodičov. Desaťmesačný Charlie je hospitalizovaný v londýnskej nemocnici, ktorá škandalózne rozhodla nechať ho zomrieť prerušením liečby, výživy a hydratácie napriek nevôli rodičov. 

Hovoríme jasné NIE a dôrazne odsudzujeme hanebné správanie, ktoré podkopáva hodnoty civilizovanej spoločnosti, uvádza sa v otvorenej výzve, ku ktorej sa z iniciatívy Mikolášika v týchto chvíľach pripájajú ďalší europoslanci. Mikolášik pre Charlieho hľadá podporu čo najširšej skupiny europoslancov a kolegov vyzýva pridať sa k tisíckam ľudí, vrátane pápeža Františka, ktorí sú rozhorčení nad odsúdeniahodným konaním nemocnice Great Ormond Street Hospital v Londýne.

Charlie trpí zriedkavou, ťažkou genetickou chorobou. Vedenie nemocnice rozhodlo nariadiť eutanáziu, opierajúc sa o rozhodnutie britských súdov a Európskeho súdu pre ľudské práva, ktorý pre chlapčeka potvrdil rozsudok smrti. Nemocnica prijala rozhodnutie proti vôli rodičov chlapčeka, ktorí sa usilujú o ďalšiu experimentálnu liečbu v USA, na ktorú sa im podarilo vyzbierať 1,4 mil. libier. Odpojenie od prístrojov bolo naplánované na piatok 30. júna, vedenie nemocnice ho aktuálne presunulo na neskôr.

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

Mám nádej, že spoločne sa nám toto rozhodnutie podarí zvrátiť v prospech práva na život, vyjadril presvedčenie Mikolášik, ktorý je lekár a predseda Pracovnej skupiny EĽS pre bioetiku a ľudskú dôstojnosť.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices