utecenci
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Na hraniciach Rakúska s Talianskom pribudnú kontroly, vyšlú aj armádu

VIEDEŇ / Rakúsko plánuje obnoviť kontroly na hranici s Talianskom za pomoci vojakov, ak sa momentálne zvýšený príliv imigrantov opäť nespomalí. Informoval o tom rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil.

„Očakávam, že hraničné kontroly a pomocná misia armády bude čoskoro potrebná,“ povedal Doskozil. Už ďalší víkend sa do služby na hranici prihlási 750 vojakov so štyrmi obrnenými vozidlami, uvádza český portál iDnes.cz. V nutnom prípade sú pripravení postaviť hraničný plot.

Taliansko je teraz hlavnou vstupnou bránou migrantov do Európy. Po tom, ako minulý rok zavreli takzvaný balkánsky priechod, sa väčšina migrantov snaží dostať z brehu severnej Afriky cez Stredozemné more.Od začiatku roka týmto spôsobom do Európy pricestovalo viac ako 84 400 migrantov, čo je oproti minulému roku o pätinu viac. 

Viac..  EÚ by mala zrušiť sankcie voči bývalému jazdcovi F1 Mazepinovi, rozhodol súd

Európska komisia už predstavila konkrétne kroky, ako z časti vyriešiť a najmä odľahčiť Taliansku v prípade migračnej krízy.Návrhy by sa mali stať základom pre rozhodnutie o rýchlej pomoci juhoeurópskym krajinám. Tie by sa podľa ministra vnútra EÚ mali prebrať na neformálnom rokovaní koncom týždňa v Estónsku.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices