Parlamentarium
Návštevnícke centrum Európskeho parlamentu - Parlamentarium. PHOTO: © European Union- EP.

Navštívte v lete Parlamentarium alebo Dom Európskej histórie v Bruseli

Chystáte sa počas prázdnin navštíviť Belgicko? Príďte sa pozrieť aj do návštevníckeho centra Európskeho parlamentu – Parlamentaria alebo Domu Európskej histórie v Bruseli.

Parlamentarium

V návštevníckom centre sa zoznámite s fungovaním Európskeho parlamentu a uvidíte, ako vyzerá bežný pracovný deň europoslancov. Čaká tu na vás multimediálna a interaktívna výstava nabitá informáciami. Okrem sú organizované aj špeciálne prehliadky pre deti a rolové hry pre študentov. Hry si však treba zarezervovať dopredu. Parlamentarium pravidelne hosťuje aj dočasné fotografické alebo iné výstavy.

Podobné návštevnícke centrum je otvorené aj v Berlíne – volá sa Erlebnis Europa a aj v Štrasburgu.

Dom Európskej histórie

Novootvorené múzeum sa nachádza len pár minút peši od Parlamentaria v nádherne zrekonštruovanej budove ležiacej v parku Léopold. Ponúka jedinečný pohľad na udalosti, ktoré postupne tvarovali našu spoločnú európsku históriu. Permanentná výstava sa najprv zameriava na názory a presvedčenia, ktoré definovali 19. storočie a potom postupne prechádza do obdobia vojen a úpadku. Jej posledná časť sa zameriava na hľadanie lepšieho života v čoraz zjednotenejšej Európe. Aj tu sú pravidelne organizované dočasné výstavy.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

Zadarmo a v slovenčine

Parlamentarium aj Dom Európskej histórie sú otvorené sedem dní v týždni a vstup je zdarma. Vysvetlivky sú vo všetkých úradných jazykoch EÚ vrátane slovenčiny. Návšteva každého z nich vám potrvá približne hodinu a pol. Viac praktických informácií sa dozviete na ich web stránkach.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices