teroristicke utoky
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

MV: Rezort momentálne nemá informácie o teroristickom ohrození Slovenska

Ministerstvo vnútra momentálne nemá informácie o potenciálnom ohrození Slovenskej republiky a ani jej občanov. Ako uviedol hovorca rezortu Petar Lazarov, stupeň teroristického ohrozenia je momentálne na prvom a teda na najnižšom stupni.

„V súčasnosti vyhodnocujeme všetky informácie, ktoré máme od zahraničných partnerov a na úrovni Národného bezpečnostného analytického centra. Na základe bezpečnostnej situácie v Európe sú opatrenia na Slovensku dlhodobo, konkrétne vyše roka zvýšené,“ zdôraznil Lazarov. Ľudia majú zároveň podľa neho možnosť vidieť viac policajtov na miestach so zvýšeným pohybom či už turistov alebo návštevníkov, ako napríklad nákupné centrá, letiská, autobusové stanice alebo spoločenské podujatia.

Štvrtkový útok dodávkou na známom a turistami vyhľadávanom bulvári Las Ramblas v centre Barcelony si vyžiadal trinásť obetí a zhruba stovku zranených. K útoku sa prihlásil tzv. Islamský štát. V katalánskom meste Cambrils zase pri podobnom útoku na následky zranení zomrela jedna žena.

Viac..  Miriam Lexmann: Som rada, že došlo k dohode a 50 milliárd EUR pre Ukrajiny sme schválili

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices