Fico
Robert Fico. PHOTO: © European Union.

Fico Sulíkovi: Nie som taký amatér a nepovalím vlastnú vládu

BRATISLAVA / Predseda vlády Robert Fico v nedeľu prostredníctvom videa na sociálnej sieti zaútočil na lídra liberálov Richarda Sulíka, ktorý je podľa neho „absolútny politický amatér a absolútny politický dobrodruh.“ Reagoval tak na Sulíkove vyjadrenia, ktorý sa nechal počuť, že Slovensko potrebuje predčasné parlamentné voľby.

„Predseda SaS Richard Sulík je absolútny politický dobrodruh a amatér. Potvrdzuje to na každom kroku. Začalo to v roku 2014, keď ušiel do Európskeho parlamentu. Stále nadáva na Európsku úniu a pritom mu nesmrdí tých 21 tisíc eur, ktoré dostáva ako balík na svoje aktivity poslanca Európskeho parlamentu,“ začal svoj monológ na sociálnej sieti Robert Fico.

Predseda vlády pokračoval v útoku, keď hovoril o tom, že Sulík chodí na Slovensko len keď „cíti pach politickej krvi. Prvýkrát sa tak stalo v roku 2016, keď boli parlamentné voľby. Prišiel sem, začal zostavovať vládu, hoci ho o to nikto nepožiadal a napokon skončil tak, že sa vrátil späť do Bruselu s rozrezanou rukou, keď mečom otváral šampanské. Ale to je pre neho typické, nepochopil absolútne nič,“ pokračuje Fico, ktorý kritizoval aj Sulíkov postoj k Európskej únii.

Predseda vlády jasne a rázne viackrát deklaroval, že chce Slovensko priviesť do jadra Európskej únie, zatiaľ čo Sulík v minulosti povedal, že „Francúzsko a Nemecko sú len nejaká okresná liga a že my do jadra nepatríme,“ parafrázoval Fico vyjadrenia lídra SaS.

Sulík vyzval Fica do diskusie na RTVS

Následne premiér priznal, že ani jeho vláda nie je bezchybná, no je podľa neho „medzinárodne rešpektovaná a vie, čo chce. Dostať Slovensko do jadra Európskej únie.“

Okrem Sulíka Fico kritizoval aj ďalších opozičných lídrov, na ktorých si podľa jeho názoru Slováci musia dávať pozor. „Sulík? Hlavný vymetač bruselských barov, vedľa neho pán Kollár, ktorý má životopis, za ktorý by sa ani Lucky Luciano (známy taliansky zločinec, pozn.red.) nemusel hanbiť. Potom tam máme napríklad pána Hlinu, ktorý sa zamuroval ako Alžbeta Báthoryová, máme tam pána Matoviča o ktorého duševnom zdraví pochybuje prakticky každý. Pred takýmito si musíme dávať všetci pozor.“  

K Ficovmu videu na sociálnej sieti sa vyjadril aj Richard Sulík, ktorý vidí za týmto útokom len prekrývanie iných káuz súčasnej vlády. „Verejnosť si určite všimla, že premiér Fico sa rozhodol zaútočiť videom až po tom, čo sa objavili informácie, že pochybný podnikateľ Ladislav Bašternák sa pred vyšetrovateľom de facto priznal zo spáchania daňového podvodu. Tak ako je z pohľadu politickej kultúry neudržateľné zotrvávanie premiéra Fica v Bašternákovom byte, je neudržateľné zotrvávanie Roberta Kaliňáka vo vláde,“ uviedol predseda liberálov.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices