galko
Ľubomír Galko. PHOTO: Archív ĽG.

Ľubomír Galko: Tak čo, súdruhovia, trúfnete si alebo zostanete len pri videách?

Eurofondový megaškandál, priznanie viny pána domáceho, že je daňový podvodník, ale účinne to ľutuje, hrozba okamžitého sťahovania z luxusného bytu, postaveného z peňazí, ulúpených obyvateľom Slovenska na neoprávnených vratkách DPH a neodvrátiteľná medzinárodná blamáž z toho všetkého prameniaca priviedli nájomníka Bašternákovho bytu a predsedu korupčnej koalície, k zúfalému kroku.

Aký je to krok? Filmársky. Robert Fico nahral video, v ktorom hrubo dourážal všetkých predstaviteľov slovenskej demokratickej opozície. Nie je prekvapivé, že najväčšiu pozornosť venoval v súčasnosti jedinej reálnej alternatíve voči mafiánskej organizácii Smer – SD, a síce strane SaS a jej lídrovi.

Je symptomatické, že toto sa udialo v predvečer 21.augusta. V deň, ktorý si pripomíname vpád vojsk Varšavskej zmluvy do Československa a ktorý pokračoval útlakom a nebývalou normalizáciou našej vlasti. Vojská okupantov k nám vtedy vtrhli na „pozvanie“ politických kreatúr rovnakej krvnej skupiny, akú má Robert Fico. Odhadujem, že ak by mohol, pozval by na zlikvidovanie opozície niekoho zvonka aj on.

Slovensko sa dnes zmieta v kríze. Morálnej, nie ekonomickej. Krajina je politikmi a oligarchami za nimi rozkrádaná ako nikdy predtým, právo de facto neexistuje, spravodlivosť je uplatňovaná selektívne. Je nonsens, aby predstavitelia štátnej moci jednej z krajín EÚ atakovali demokratickú opozíciu a jej predstaviteľov takým spôsobom, ako sa to deje u nás.

Viac..  Vladimír Bilčík: Podpora Ukrajiny je investíciou aj do našej obrany. VIDEOBLOG

Dajme teraz na chvíľu bokom policajnú šikanu, obvinenia a obžaloby, ktoré sa týkajú výlučne predstaviteľov opozície a vráťme sa k verbálnym atakom. Vystreľovanie ohnivých šípov z verejnoprávnych a iných spriaznených médií, samodiskusie, a áno, aj také stupídne videá, aké uzrelo svetlo sveta včera, sú prejavom obrovskej zbabelosti a prejavom morálneho úpadku politických predstaviteľov súčasnej korupčnej koalície.

Predstavitelia najväčšej vládnej strany by mali pozbierať posledné zvyšky odvahy a prijať výzvu na verejnú diskusiu. A treba ju spraviť vo verejnoprávnej RTVS – konfrontáciu, ktorú má verejnosť právo vidieť. Posaďme za jeden stôl Sulíka s Ficom, mňa s Kaliňákom, Kiššovú so Žigom, Jurzycu s Kažimírom a Blahovú s Richterom. A potom sa môžeme porozprávať o (ne)existencii vhodnej alternatívy.

Tak čo, súdruhovia, trúfnete si  alebo zostanete len pri videách?

Komentár pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk pripravil Ľubomír Galko, exminister obrany a podpredseda SaS.

O Ľubomír Galko

Ľubomír Galko - exminister obrany, tímlíder SaS pre vonkajšiu a vnútornú bezpečnosť, poslanec NR SR.

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices