vojaci, armada
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Poľsko: Ministerstvo obrany schválilo dobrovoľný vojenský výcvik pre študentov univerzít

VARŠAVA / Poľské ministerstvo obrany schválilo dobrovoľný vojenský výcvik pre študentov univerzít. Nový program má prispieť k zvýšeniu bezpečnosti v krajine, ktorá sa stále viac obáva ruskej vojenskej aktivity. Krajina tiež plánuje obnoviť armádne vybavenie, ktorého veľká časť pochádza ešte z čias komunizmu.

Námestník ministra obrany Michal Dworczyk a zástupcovia školstva podpísali dohodu o novom projekte. Poliaci by radi počas nasledujúceho školského roka vycvičili na teoretickej i praktickej úrovni 10-tisíc dobrovoľníkov.

Správy z Poľska prišli len niekoľko týždňov pred veľkým vojenským cvičením v Bielorusku, na ktorom sa podieľa aj Rusko. Cvičenie bude zahŕňať približne 12-tisíc vojakov.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg plánuje tento týždeň navštíviť vojakov aliancie na severovýchode Poľska, v blízkosti hraníc s Bieloruskom. Jednotky NATO a USA prišli do Poľska tento rok na žiadosť Varšavy, ktorá sa obáva Ruska.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová o habaní majetku: Návrh som nepodporila, nesmieme vytvárať precedensy

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Stefanec

Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

Pred 75 rokmi vznikla jedna z najvýznamnejších medzinárodných organizácií známa pod skratkou NATO. Základným princípom …

Consent choices