pracovnici, pracovny trh
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku neustále rastie

BRATISLAVA / Ku koncu júla tohto roka pracovalo na Slovensku 43,2 tisíca cudzincov. V porovnaní s koncom júla minulého roka ide o nárast o 12,1 tisíca osôb. Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu siedmeho mesiaca tohto roka na Slovensku pracovalo 8,2 tisíca, čo je medziročne viac o 1,2 tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na druhej priečke sú občania Srbska, ktorých prišlo za prácou na Slovensko 7,5 tisíca. Medziročne tak počet občanov Srbska pracujúcich na Slovensku stúpol o 4,3 tisíca. Nasleduje Česká republika, ktorá zaznamenala na konci júla 4,5 tisíca svojich občanov pracujúcich na Slovensku, čo je medziročne viac o 749 ľudí.

Takmer každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu júla v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 12,5 tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom júla zaevidoval takmer 8,9 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 1,5 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len šiesti cudzí štátni príslušníci pracovali v okrese Gelnica.

Viac..  Slovensko je v Indexe prosperity na 24. mieste v EÚ

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices