Macron
Francúzsky prezident Emmanuel Macron. PHOTO: © European Union.

Macron minul na vizážistu a mejkap za prvé tri mesiac takmer 30 tisíc eur

PARÍŽ / Čiastku 26 tisíc eur utratil za prvé tri mesiace francúzsky prezident Emmanuel Macron za služby vizážistu. Informáciu potvrdil denníku Le Point Elyzejský palác. Táto suma sa stala terčom kritiky francúzskych užívateľov na sociálnych sieťach, napísala agentúra AP.

V tejto sume 26 tisíc eur sú podľa Elyzejského paláca okrem iného zahrnuté aj služby maskéra, ktorý prezidenta sprevádza na televízne rozhovory a zahraničné cesty. Snažíme sa nájsť najlacnejšiu alternatívu, uviedol prezidentský úrad.

Noviny Le Point upozornili, že vynaložená suma je nižšia, ako tá, ktorú na rovnaký účel vynaložil Macronov predchodca vo funkcii. Francois Hollande zamestnávateľ na plný úväzok kaderníka Oliviera Benhamoua, ktorý dostával mesačný plat takmer 10 tisíc eur. 

Správa o vysokých nákladoch na mejkap sa objavila v čase, kedy Macronovi značne klesá podpora francúzskych voličov. Podľa aktuálneho prieskumu agentúry Elabe verí len 60 percent ľudí, teda o osem percentuálnych bodov menej ako v júli, že môže Macron „naozaj niečo zmeniť“. Že je súčasný šéf Elyzejského paláca schopný zreformovať krajinu verí len 54 percent oslovených, teda o päť percent menej ako pred mesiacom. 

Viac..  Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Podľa francúzskych médií pokles Macronovej popularity súvisí okrem iného aj s pripravovaným zákonom o reforme trhu práce a so zákonmi o etike vo verejnej správe.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices