Chrenek
Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. PHOTO: : © European Union.

V závere leta sa uskutoční už 37. ročník európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy 2017

Do historického centra Kremnice príde predviesť svoje majstrovské umenie viac ako 200 domácich a zahraničných umelcov. Tohtoročnou témou festivalu je KONZUM verzus kvalitný humor a kultivovaná zábava.

Zastúpenie Európskej komisie v Slovenskej republike je už niekoľko rokov spoluorganizátorom tohto jedinečného podujatia, ktoré z Kremnice robí skutočne mesto európskych rozmerov a tradične láka divákov a umelcov z celej Európy. Jeho vedúci, Dušan Chrenek, ktorý bude zároveň Gagy otvárať, Vás pri tejto príležitosti pozýva na bohaté menu 27 produkcií v hlavnom programe. Menu bude ochutnávať a gurmánske ocenenia v podobe Zlatého gunára či Trafenej husi udeľovať medzinárodná Akadémia humoru na čele s prezidentkou Zuzanou Kronerovou.

V Uličke slávnych nosov pribudne nos karikaturistu, ilustrátora a organizátora kreslených súťaží a výstav Ján Schustera. Najvábivejším lákadlom pre labužníkov humoru bude špičkový mím z Nového Zélandu Trygve Wakenshaw. Domáce delikatesy prinesie Radošinské naivné divadlo a Divadlo Astorka, pražské pochúťky Divadlo v Dlouhé a Bratři v tricku.

„Kremnické gagy majú jedinečný európsky rozmer. Vďaka nim sa Kremnica každoročne stáva hlavným mestom Európskeho humoru a satiry. Festival nám ukazuje, že láska k humoru a smiech je univerzálny jazyk, ktorý dokáže spájať tak Európanov, ako aj ľudí zo všetkých kútov sveta. Kremnické gagy svojou kvalitou a výnimočnosťou patria medzi najlepšie európske festivaly. Preto ich Zastúpenie Európskej komisie s radosťou podporuje, aby sa zo srdca Európy ozýval srdečný smiech a šírila dobrá nálada,“ povedal Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Na dospelých i detských návštevníkov Kremnice čaká 30 sprievodných podujatí, ktoré sú aj vďaka podpore Fondu na podporu umenia a Zastúpeniu Európskej komisie na Slovensku v centre mesta zadarmo. Určite neobíďte ani info stánok Zastúpenia, kde na vás čaká plno interaktívnej aj poučnej zábavy, ako aj možnosť vyjadriť svoj názor na Budúcnosť Európy.

Program festivalu a predpredaj vstupeniek nájdete na stránke na www.gagy.eu.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices