fico
Slovenský premiér Robert Fico. PHOTO: © European Union- EP.

Vlády Slovenskej a Českej republiky rokovali o kvalite potravín ale aj o jadre EÚ

LEDNICE / Samit o dvojakej kvalite potravín sa bude konať v októbri na Slovensku. Dohodli sa na tom premiéri Česka aj Slovenska na spoločnom rokovaní na zámku v českej Lednici.

Nehovorili iba o potravinách, ale aj o snahe smerovať do tvrdého jadra Únie, či o spoločných prípravách osláv stého výročia založenia Československa, 50. výročia Pražskej jari, či 25. výročia vzniku samostatného Česka a Slovenska, ktoré si pripomenieme už na budúci rok.

Fico opäť pripomenul, že Slovensko smeruje do jadra EÚ. Zároveň vyzdvihol dôležitosť V4. Oproti Maďarsku a Poľsku ale ideme trochu iným smerom. Z V4 máme ako jediná krajina euro, čo iní členovia musia akceptovať. Kedy euro príjme Česká republika, zatiaľ nie je známe. „O tom či budeme mať nejaký konkrétny plán prijatia spoločnej európske meny, bude rozhodovať budúca vláda,“ vyjadril sa český premiér Bohuslav Sobotka a narážal tak na blížiace sa voľby, ktoré našich susedov čakajú už v októbri.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Kvalita produktov

Na samite sa dostala na rad aj téma kvality potravín. Ako premiér Fico podotkol, nechceme mať na stoloch „šmejdy“. Po stretnutí nášho premiéra s Junckerom v Bruseli, by mal nasledovať v októbri samit spotrebiteľov v Bratislave. „Chcem jasne hovoriť, že to nie je dnes len o potravinách. Je to aj o stavebných materiáloch, drogistických produktoch,“ vysvetľuje premiér Robert Fico. Český premiér je v tomto smere optimistickejší a verí, že sa veci hýbu správnym smerom.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices